Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Čečenu separātisti piespriež nāvessodu Zakajevam

Čečenu separātisti piesprieduši nāvessodu bijušajam kaujinieku vadonim Ahmedam Zakajevam, jo viņš esot atteicies no islāma, atzīstot par likumīgu Kremļa ieceltā Ramzana Kadirova Čečenijas valdību.

Radikālo čečenu kaujinieku dusmas izraisījusi jūlija beigās notikusī A.Zakajeva un Čečenijas parlamenta pārstāvja Dukvahas Abdurahimova tikšanās Berlīnē, pēc kuras A.Zakajevs paziņoja, ka čečenu separātisti izbeigs uzbrukumus Čečenijas milicijai. Savā pēdējā paziņojumā Londonā dzīvojošais A.Zakajevs apgalvoja, ka Čečenijas prezidents R.Kadirovs nav vainojams nesen notikušajās cilvēktiesību aizstāvju slepkavībās, un atzina viņa valdību, raksta RIA Novosti.

"Viņa (A.Zakajeva) publiskie izteikumi pierāda, ka viņš ir novērsies no islāma. Tiesa ir noteikusi, ka šī no ticības aizgājušā cilvēka noslepkavošana ir katra musulmaņa pienākums," teikts čečenu separātistu paziņojumā, kas publicēts vietnē kavkazcenter.com.

53 gadus vecais A.Zakajevs kopš 2002.gada dzīvo trimdā Lielbritānijā un līdz 2007.gadam bija čečenu separātistu oficiālais pārstāvis. Krievija 2001.gadā izdeva bijušā čečenu kaujinieka starptautisko aresta orderi, apsūdzot viņu terorismā. Maskava vairākkārt nesekmīgi pieprasījusi Londonai viņa izdošanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits