Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Cukerbergs apņēmies veikt izmaiņas Facebook

Sociālā tīkla Facebook vadītājs Marks Cukerbergs, tiekoties ar Eiropas Parlamenta (EP) deputātiem, atvainojies par kļūdām, ko viņa uzņēmums pieļāvis saistībā ar datu drošību, un paudis apņēmību veikt izmaiņas sociālajā tīklā.

"Būs nepieciešams laiks, lai izdarītu visas izmaiņas, kas mums šeit jāveic," paziņoja Cukerbergs.

"Es esmu apņēmies izlabot šo un veikt nozīmīgus ieguldījumus, kas nepieciešami, lai turētu cilvēkus drošībā," viņš piebilda.

Cukerbergs arī norādīja, ka Facebook kopš ASV prezidenta vēlēšanām 2016.gadā ir labāk sagatavojies dezinformācijas identificēšanai un dzēšanai.

"Mēs toreiz pārāk lēni identificējām Krievijas iejaukšanos Facebook," sacīja Cukerbergs. "Man ir lielāka pārliecība, ka tālāk mēs to sakārtosim, jo mēs kopš 2016.gada jau esam paveikuši labāku darbu vairākās svarīgās vēlēšanās, ieskaitot Francijas prezidenta vēlēšanas, Vācijas vēlēšanas un Alabamas vēlēšanas ASV pagājušajā gadā."

Viņš arī vērsa EP deputātu uzmanību uz Facebook pozitīvo lomu, ļaujot līderiem tieši kontaktēt ar vēlētājiem un palīdzot reģistrēties miljoniem cilvēku visā pasaulē, kuri citādi nebūtu devušies vēlēt.

Jau vēstīts, ka Facebook iekļuva privāto datu aizsardzības skandālā pēc ziņām, ka Lielbritānijā bāzētais politisko konsultāciju uzņēmums Cambridge Analytica, kuru bija nolīgusi Donalda Trampa ASV prezidenta vēlēšanu kampaņa, var būt izmantojis 87 miljonu ASV vēlētāju Facebook profilu informāciju bez viņu atļaujas.

Eiropas Savienībā 25.maijā stāsies spēkā Vispārīgā datu aizsardzības regula (GDPR), kas paredz stingrākus datu aizsardzības noteikumus, un Facebook ir solījis tos ievērot.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits