Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 16. jūnijs
Justīne, Juta

Darba meklētājiem un piedāvātājiem izstrādās jaunu ES līmeņa datu bāzi

Eiropas Parlamenta (EP) deputāti pieņēmuši noteikumus, kas uzlabos Eiropas Nodarbinātības dienestu tīkla (EURES) efektivitāti, tostarp izveidojot Eiropas Savienības (ES) līmeņa datu bāzi darba meklētājiem un piedāvātājiem, aģentūru LETA informēja EP preses sekretāre Latvijā Signe Znotiņa-Znota.

Jauno noteikumu mērķis ir cīņa pret bezdarbu, uzlabojot darba tirgus piedāvājuma atbilstību pieprasījumam. Uzlabotie noteikumi, kam jau piekritušas dalībvalstis, pievērsīs vairāk uzmanības pārrobežu reģioniem un jauniešiem.

Jaunais viedais EURES portāls automātiski salāgos darba meklētāju CV ar piemērotiem darba piedāvājumiem. Portālā tiks publicēti arī visi darba piedāvājumi, ko publicēs ES dalībvalstu sabiedriskie nodarbinātības dienesti.

Automātiska darba piedāvājumu meklēšana atbilstoši CV būs bez maksas, un darba meklētājus nedrīkstēs diskriminēt pēc tautības attiecībā uz samaksu vai citiem darba noteikumiem. Būs nodrošināta arī piekļuve personām ar īpašām vajadzībām.

EP deputātiem izdevās panākt arī to, lai tīklā varētu pieteikties privātas organizācijas, kas piedāvā atbalsta pakalpojumus darba devējiem un ņēmējiem, kā arī, lai sistēma vairāk veicinātu pārrobežu darba tirgu. Viņi ieviesa arī grozījumus, lai sistēmā nebūtu obligāti jāpublicē valsts apmaksātās prakses vai mācekļu vakances, pamatojoties dalībvalstu izglītības sistēmu atšķirībās.

Regula vēl oficiāli jāatbalsta ES Ministru padomei. Tā stāsies spēkā pēc publikācijas ES Oficiālajā Vēstnesī, un tad ES dalībvalstīm būs divi gadi noteikumu ieviešanai.

EP deputāti apstiprināja ar dalībvalstīm panākto tiesību akta kompromisa tekstu ar 576 balsīm par, 56 pret un 21 atturoties.


    Uzmanību!

    Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

    Seko mums

    Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

    Ziņas e-pastā

    Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

    LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

    Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


    Aktuāli


    Baltijas valstis

    Vairāk Baltijas valstis


    Eiropa

    Vairāk Eiropa


    ASV

    Vairāk ASV


    Krievija

    Vairāk Krievija


    Tuvie austrumi

    Vairāk Tuvie austrumi


    Cits

    Vairāk Cits