Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis
Trampa loģika – mana ienaidnieka ienaidnieks ir mans draugs – apmierinās Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu

Diktators Asads cer uz Trampa palīdzību

Nākamais ASV prezidents Sīrijā fokusēšoties cīņai pret džihādistiem un pārtrauks atbalstu mērenajiem dumpiniekiem

Sīrijas prezidents Bašārs el Asads cerot, ka jaunievēlētais ASV prezidents Donalds Tramps kļūs par viņa režīma un līdz ar to arī Krievijas sabiedroto cīņā pret teroristiem, ar kuriem Damaska un Maskava saprot ne tikai džihādistus, bet arī dumpiniekus, kuri vēlas gāzt Asadu. Pašreiz amerikāņi kopā ar sabiedrotajiem Sīrijā veic uzlidojumus teroristiskā grupējuma Islāma valsts (IV) pozīcijām, tajā pašā laikā atbalstot arī tā dēvētās mērenās opozīcijas pusē karojošos kaujiniekus. Tramps ir izteicies, ka ASV nevar vienlaikus cīnīties pret IV un Sīrijas valdības spēkiem. 

Portugāles sabiedriskā televīzija šonedēļ pārraidīja interviju ar Asadu, kurš izteicis viedokli par Trampu. "Mēs nezinām, ko viņš darīs, bet, ja viņš apkaros teroristus, mēs, protams, šajā ziņā būsim dabiskie sabiedrotie krieviem, irāņiem un daudzām citām valstīm," sacījis Sīrijas vadonis, kuram esot šaubas, vai nākamais ASV prezidents spēs izpildīt savus priekšvēlēšanu solījumus. "Kā būs ar atšķirīgu viedokļu paudējiem viņa administrācijā, meinstrīma medijiem, kas bija pret viņu? Kā viņš ar to tiks galā? Tāpēc mēs joprojām esam ļoti uzmanīgi ar vērtējumiem par viņu."

Intervijā Asads arī nosodījis Savienoto Valstu pašreizējo ārpolitiku. "Tās domā, ka ir pasaules policists. Tās domā, ka ir pasaules tiesnesis. Bet tās tādas nav," norādīja Sīrijas autoritārais prezidents.

Bijušais Ņujorkas mērs Rūdolfs Džuljāni, kurš ir vadošais kandidāts uz ASV valsts sekretāra posteni prezidenta Trampa administrācijā, šonedēļ sacījis, ka pēc stāšanās amatā Trampa ārpolitika fokusēsies uz mērķi iznīcināt IV.

"IV īstermiņā ir lielākais drauds [starptautiskajai drošībai], jo tā ir izdarījusi to, ko nekad nav spējusi Al Qaeda, – izplesties pa visu pasauli," Džuljāni sacīja izdevuma The Walls Street Journal rīkotajā forumā. Viņš gan neminēja, ko tieši Trampa administrācija darīs, lai sakautu teroristisko kustību. 

Izdevums The New York Times norāda, ka Trampa loģika – mana ienaidnieka ienaidnieks ir mans draugs – apmierinās Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu. "Tā vietā, lai piespiestu Kremli izbeigt atbalstīt Asada kungu, Trampa administrācija nestāsies ceļā Putinam," raksta The New York Times.

Visu rakstu lasiet ceturtdienas, 17. novembra, avīzē Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits