Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Donbasā kopš pretterorisma operācijas sākuma gājuši bojā 210 cilvēki

Ukrainas Luhanskas un Doņeckas apgabalos kopš pretterorisma operācijas sākuma 5.maijā gājuši bojā 210 cilvēki, tostarp 14 bērni, trešdien paziņoja Ukrainas veselības aizsardzības ministrs Oļehs Musijs.

"Pretterorisma operācijas laikā gājuši bojā 14 bērni, kas jaunāki par 18 gadiem. Bojāgājušo vidū ir deviņas sievietes," žurnālistiem pirms valdības sēdes pavēstīja Musijs. Atbildot uz jautājumu, vai viņi gājuši bojā no ievainojumiem vai slimībām, ministrs pavēstīja, ka "man nav konkrētu datu. Tie ir skaitļi, kurus dod ārkārtējās medicīniskās palīdzības centrs".

"Tie ir tie, kas nogādāti medicīnas iestāžu morgos. Veselības aizsardzības ministrijai nav datu par citiem identificētajiem vai neidentificētajiem, kurus teroristi savāc un aizved, jo mēs nesadarbojamies ne ar DTR (Doņeckas tautas republiku), ne ar citām teroristiskajām organizācijām un viņi mums tādu informāciju nesniedz," pavēstīja Musijs.

Pēc viņa teiktā, tikai otrdien vien šajos reģionos nogalināti vairāk nekā 50 cilvēki.

Krievijas diversanti, algotņi un vietējo separātistu kaujinieki kopš aprīļa vidus Ukrainas austrumos sagrābuši vairākas valsts iestāžu un milicijas nodaļu ēkas, kā arī citus stratēģiskos objektus, piemēram, lidlaukus, bet uz ceļiem izveidojuši kontrolposteņus. Reaģējot uz šiem notikumiem, Ukrainas varasiestādes izvērsušas pretterorisma operāciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits