Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Drošības dēļ neatļauj Apple no gaisa fotografēt Oslo

Norvēģijas valdība drošības apsvērumu dēļ liegusi amerikāņu informāciju tehnoloģiju gigantam Apple veikt augstas izšķirtspējas fotouzņēmumus virs galvaspilsētas Oslo.

ASV uzņēmums pašlaik aktīvi strādā pie aplikācijas, ar kuras starpniecību Apple ražoto datoru, telefonu un planšetdatoru īpašnieki var virtuāli aplūkot pasaules lielākās pilsētas no gaisa.

Kompānija izmanto modernus bezpilota lidaparātus, lai veiktu augstākās kvalitātes trīsdimensiju fotoattēlus, kas ļauj ieraudzīt ielu un ēku sīkākās detaļas. Apple no gaisa jau ir iemūžinājis lielāko daļu pasaules valstu galvaspilsētu, tajā skaitā Londonu, Parīzi, Stokholmu un Kopenhāgenu, vēsta The Local.

Tomēr Norvēģijas Nacionālā drošības pārvalde nepiešķīra fotografēšanai atļauju, paziņojot, ka detalizēti valdības ēku attēli var radīt nopietnus riskus drošībai. «Mēs nevēlamies, ka pilsētu fotografē tik precīzi, ka attēlos var noteikt vietas, kurām ir nepieciešama īpaša aizsardzība,» kāda drošības iestādes amatpersona sacīja laikrakstam Aftenpost. «Šie attēli var sniegt informāciju par drošības pasākumiem, tādēļ nebūtu vēlams, ka tā kļūst pieejama.»

Norvēģijā drošībai pievērsta pastiprināta uzmanība pēc 2011. gada jūlijā notikušā bumbas sprādziena, ko veica galēji labējais ekstrēmists Andress Bērings Breivīks, kurš pēc tam sarīkoja asinspirti Ūteijas salā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits