Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Duterte aizstāv brutālo karu pret narkotikām

Gandrīz 2000 cilvēku nogalināti Filipīnu prezidenta Rodrigo Dutertes pagājušajā mēnesī uzsāktajās "raganu medībās" pret narkotiku tirgotājiem un lietotājiem, pirmdien paziņojusi Dienvidaustrumāzijas valsts policija. Dutertes izvērstais asiņainais "karš pret narkotikām" izpelnījies kritiku Filipīnās un starptautiskā mērogā.

Filipīnu prezidents, kurš vai ik dienu izceļas ar pretrunīgiem izteikumiem, pat paziņojis, ka viņa valsts varētu izstāties no ANO, jo tā apsūdzējusi Filipīnu valdību cilvēktiesību pārkāpumos, otrdien vēsta laikraksts Diena.Filipīnu Nacionālās policijas priekšnieks Ronalds Dela Rosa, pirmdien atbildot uz jautājumiem Senāta locekļiem, kas izmeklē prezidenta Dutertes izvērstās pretnarkotiku kampaņas likumību, atklāja, ka kopš 1.jūlija drošības spēki nogalinājuši 712 iespējamos narkotiku tirgoņus un lietotājus, vēsta ziņu aģentūra Reuters. Tajā pašā laikā vēl 1076 cilvēki zaudējuši dzīvību citās ar narkotikām saistītās slepkavībās, kurās Dela Rosa vainoja narkobandas.Filipīnu pilsētas Davao ilggadējais mērs Duterte, kurš savulaik ar drastiskām metodēm samazināja noziedzību valsts trešajā lielākajā pilsētā Davao, maijā pārliecinoši uzvarēja prezidenta vēlēšanās, pateicoties solījumam izskaust noziedzību un korupciju visā valstī. Viens no viņa priekšvēlēšanu solījumiem bija "nogalināt 100 tūkstošus noziedznieku" un piešķirt drošības spēkiem pilnvaras nošaut ikvienu aizdomās turamo, kas pretojas aizturēšanai.Valdības sankcionētās slepkavošanas Filipīnās nosodījis ASV Valsts departaments un Apvienotās Nācijas, kas aicinājušas nodrošināt, ka filipīniešu varasiestādes rīkojas saskaņā ar starptautiskajām cilvēktiesību normām. Kritika pamatīgi sadusmoja Duterti, kurš sestdien pusnaktī sarīkoja preses konferenci, kas ilga vairāk nekā divas stundas."Varbūt mums jālemj par šķiršanos no Apvienotajām Nācijām. Ja jūs esat tik rupji, kuces dēli, tad mēs varam jūs arī pamest," saniknotais politiķis sacīja žurnālistiem. Viņš arī pārmeta ANO nespēju apturēt pilsoņkaru Sīrijā un izbeigt badu pasaulē.Visu rakstu lasiet laikraksta Diena otrdienas, 23.augusta, numurā!

Top komentāri

Tereza
T
Ir japriecajas par to Ka ir viens cilveks, kurs reali cinas ar pasaules launumu, tai pat laika ASV un ES neliesi, alkatigie, egistiskie izdimteni nosoda ikvienu kurs reali cinas pret pasaules launumu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits