Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +18 °C
Apmācies
Pirmdiena, 3. jūnijs
Ineta, Inta, Intra

"Economist": Dombrovskim pienākas balva par gada spožāko politisko izdzīvošanu

Britu nedēļas žurnāla "Economist" Centrālās un Austrumeiropas korespondents Edvards Lūkass izvērtējis gada spilgtākos varoņus un notikumus Austrumeiropas ekonomikā un politikā, un uzskata, ka par gada politisko izdzīvošanu Hudini balva pienākas Latvijas premjerministram Valdim Dombrovskim.

Ungāru izcelsmes amerikāņu burvju mākslinieka, kurš kļuva slavens meistarīgi izkļūstot no sarežģītām situācijām, Harija Hudini vārdā nosauktā balva Dombrovskim pienāktos, jo viņam izdevās "īstenot milzīgākos taupības pasākumus, kādi vien redzēti Eiropā pēdējās desmitgadēs", bet saglabāt vēlētāju uzticību. "Ja viņš nogurst no Latvijas politikas, viņu ar atplestām rokām laipni sagaidīs Īrijā," padomu Latvijas premjeram dod "Economist" žurnālists.

Savukārt Igaunija atzīta par gada valsti un būtu pelnījusi "Zelta darbarūķa" balvu, jo no 1.janvāra tā ieviesīs eiro un būs tikai otrā valsts eiro zonā, kura tik tiešām izpilda deficīta un parāda noteikumus - tāda ir vēl tikai Luksemburga, raksta Lūkass.

Savukārt Lietuvas prezidentei Daļai Grībauskaitei būtu jāsaņem "Paslīdējušās mēles" balva, jo šā gada laikā viņai gadījās vairāki misēkļi un pārteikšanās. Viņa atteicās ierasties uz vakariņām ar ASV prezidentu Baraku Obamu un pauda neizprotamu atbalstu par pēdējo Eiropas diktatoru uzskatītajam Baltkrievijas prezidentam Aleksandram Lukašenko, sacīts Lūkasa blogā žurnāla "Economist" mājaslapā.

Bet Polija šogad pārdzīvoja lielas tautas daļas mīlētā prezidenta Leha Kačiņska un vēl daudzu augstu valsts amatpersonu bojāeju lidmašīnas katastrofā, tomēr spēja cienīgi un efektīvi tikt šai grūtajai situācijai pāri un valsts netraucēti turpina strādāt, raksta Lūkass, piebilstot, ka Polija varētu saņemt balvu par "Dzelzs tvērienu".

"Melnās kastes" balva par neparedzamu uzvedību būtu jāsaņem Ungārijas premjeram Viktoram Orbānam, kurš, lai gan palīdzējis valstij attālināties no sabrukuma robežas, tomēr ar "slimīgām" sabiedriskajām attiecībām un neprognozējamu iekšpolitiku, vēršoties pret tiem, kurus uzskata par tuvu stāvošiem iepriekšējam režīmam, ir sagādājis daudz nepatīkamus pārsteigumus, sacīts Lūkasa blogā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits