Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

EP aicina izmantot militārus līdzekļus Ebolas vīrusa izplatības ierobežošanai

Eiropas Parlaments (EP) aicina izmantot militārus līdzekļus Ebolas vīrusa izplatības ierobežošanai, aģentūru LETA informēja EP Informācijas biroja Latvijā vadītāja vietas izpildītāja un preses sekretāre Marta Rībele.

Starptautiskajai sabiedrībai ir jārīkojas efektīvāk, jo Ebolas vīrusa uzliesmojums apdraud visas pasaules drošību, norādījuši EP deputāti ceturtdien pieņemtajā rezolūcijā, skaidrojot, ka vīrusa skartajās valstīs notiek sociāls un ekonomisks sabrukums, tāpēc jāapsver arī militāro resursu izmantošana, rīkojoties ANO virsvadībā.

Deputāti aicina Eiropas Komisiju (EK) izvērtēt katras valsts vajadzības un sagatavot tām katrai savu plānu, lai noteiktu pieprasījumu pēc veselības aprūpes personāla, pārvietojamām laboratorijām, laboratorijas iekārtām, aizsargtērpiem un ārstēšanas centriem ar izolatoru telpām un lai to visu saskaņoti nodrošinātu.

Lai to īstenotu, EP aicina dalībvalstis koordinēt lidojumus un izveidot īpašus gaisa tiltus, lai uz vīrusa skartajām valstīm un izveidot visaptverošu rīcības plānu, jo "Ebolas vīrusa izraisītā krīze ir kļuvusi par sarežģītu politisku, drošības, ekonomisku un sociālu problēmu kopumu".

Tāpat deputāti izteikuši aicinājumu dalībvalstīm un EK veicināt medicīniskos pētījumus par Ebolas zāļu un vakcīnu ražošanu un pieprasa precīzi nošķirt Ebolas vīrusa vakcīnas testus no ārstēšanas un vakcīnas klīniskās pārbaudes veikt, ievērojot attiecīgos spēkā esošos Pasaules Veselības organizācijas (PVO) noteikumus.

Kopš Ebolas vīrusa uzliesmojums tika oficiāli pasludināts šī gada 22.martā Gvinejā, tas izplatījies uz četrām citām valstīm - Libēriju, Nigēriju, Sjerraleoni un Senegālu -, inficējot gandrīz 4000 cilvēku un prasot 2000 cilvēku dzīvības.

PVO lēš, ka nākamo trīs mēnešu laikā slimnieku skaits varētu pārsniegt 20 000.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits