Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +27 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 30. maijs
Lolita, Vitolds, Letīcija

ES ministri aicina pasauli atbalstīt pārmaiņas Ukrainā

Eiropas Savienības valstu ministri svētdien apsveikuši pārmaiņas Ukrainā un aicinājuši pasauli sniegt tām reālu atbalstu.

Kā savā tvitera kontā raksta Zviedrijas ārlietu ministrs Karls Bilts, jaunajai Ukrainas valdībai būs nepieciešami "radikāli starptautiskā atbalsta pasākumi", turklāt ir svarīgi rīkoties ātri.

Lielbritānijas ārlietu ministrs Viljams Heigs tviterī norāda, ka apspriedis šādas palīdzības nepieciešamību ar savu Polijas kolēģi Radoslavu Sikorski.

Tikmēr pats Sikorskis paudis pārliecību, ka notikumi Kijevā, pretēji prezidenta Viktora Janukoviča apgalvojumam, nav uzskatāmi par valsts apvērsumu. "Apvērsuma nav. Valdības ēkas tika pamestas. Parlamenta spīkers ievēlēts likumīgi," viņš raksta.

Vācijas valdības pilnvarotais pārstāvis attiecībām ar Krieviju un ES Austrumu partnerības valstīm Gernots Erlers mudinājis ES steidzami sniegt Ukrainai finansiālo palīdzību, lai nepieļautu tās bankrotu, vēsta "Deutsche Welle".

Jau ziņots, ka ASV un Starptautiskais valūtas fonds (SVF) svētdien pauda gatavību atbalstīt Ukrainu, lai palīdzētu tās ekonomikai atgūties no krīzes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Islandē sācies vulkāna izvirdums

Islandes dienvidrietumos trešdien, izplūstot sarkanām lavas straumēm, atkal izvirdis vulkāns, un vulkāna aktivizēšanās dēļ no populārā Zilās lagūnas ģeotermālā kūrorta evakuēti cilvēki.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits