Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

EY pētījums: Par komercbanku prioritātēm pasaulē kļūst kiberdrošība

Jaunākais profesionālo biznesa konsultāciju un audita pakalpojumu uzņēmuma EY (iepriekš Ernst & Young) banku nozares vispasaules pētījums EY Global Banking Outlook 2018 atklāj, ka gada laikā banku prioritātes mainījušās no reputācijas un darbības risku vadības uz datu drošības jautājumiem, ko par būtisku prioritāti atzinuši 89% pētījuma respondentu, kas pārstāvēja 221 banku nozares institūcijas visos pasaules reģionos.

askaņā ar EY Global Banking Outlook 2018, kā otrā būtiskākā prioritāte banku sektorā šogad, līdzīgi kā pērn, ir pakalpojumu digitālās transformācijas programmu ieviešana, ko par būtisku prioritāti atzinuši 85% nozares dalībnieku, kam seko labāko darbinieku piesaiste un noturēšana, ko par būtisku prioritāti atzīst 83% pētījuma respondentu.

Pētījums parāda, ka gada laikā mazinājusies to faktoru aktualitāte, kas saistīti ar darbības reputācijas un atbilstības riskiem – reputācijas un darbības izraisīto risku vadība no būtiskākās prioritātes pērn šogad ieņem sesto pozīciju banku nozares prioritāšu sarakstā, bet atbilstības un ziņošanas standartu izpilde no trešās vietas pērn atvirzījusies uz desmito vietu šī gada pētījumā novērtēto prioritāšu sarakstā, ko gan joprojām par būtisku faktoru uzskata 77% banku nozares pārstāvju.

"Komercbankas pēdējo gadu laikā ir būtiski investējušas atbilstības un ziņošanas standartu stiprināšanā. Šie jautājumi joprojām ir svarīgi, taču pētījums parāda, ka bankas pasaulē kā pie galvenajiem atgriežas pie digitalizācijas un ar to neizbēgami saistītajiem datu drošības jautājumiem. Tas izskaidrojams ar sīvo konkurenci gan pašu banku starpā, gan ar pieaugošu apdraudējumu banku tirgus pozīcijām, ko rada novatoriski finanšu tehnoloģiju uzņēmumi," saka EY partneris Baltijā Guntars Krols.

Būtiski pieaugusi arī nozīme tehnoloģiju ieviešanai, lai panāktu efektivitātes ieguvumus – šī prioritāte no 13.pozīcijas gadu iepriekš pakāpusies uz ceturto vietu šogad.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits