Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Francijas rūpnieks apsūdzēts izmeklēšanā par korupciju Āfrikā

Francijas rūpnieks un miljardieris Vensāns Bolorē trešdien tika apsūdzēts izmeklēšanā par viņa firmai izteiktām apsūdzībām, ka tā palīdzējusi divu Āfrikas valstu prezidentiem uzvarēt vēlēšanās apmaiņā pret izdevīgiem kontraktiem.

66 gadus vecajam Bollore Group vadītājam apsūdzības tika izvirzītas pēc divu dienu ilgas nopratināšanas policijā.

Bolorē otrdien tika aizturēts Parīzes piepilsētā Nantērā pēc tam, kad varas iestādes sāka izmeklēšanu par to, kā viņa firmas loģistikas filiāle Āfrikā nodrošinājusi kontraktus Lomes ostas vadīšanai Togo un Konakri ostas vadīšanai Gvinejā.

Prokurori mēģina noskaidrot, vai Bollore Group komunikāciju atzars Havas noteicis pārāk zemu cenu par saviem pakalpojumiem Gvinejas prezidenta Alfas Kondes un Togo prezidenta Fora Gnasingbes vēlēšanu kampaņās, lai iegūtu šos kontraktus, ziņoja laikraksts Le Monde.

Pēc nopratināšanas Bolorē, viņa grupas galvenais administrators Žils Alikss un Havas starptautiskās nodaļas vadītājs Žans Filips Dorāns tikās ar miertiesnešiem.

"Vensāns Bolorē, kurš vēl arvien tiek uzskatīts par nevainīgu, beidzot varēs piekļūt šai lietai un atbildēt uz apsūdzībām," paziņoja viņa firmas preses sekretārs, neprecizējot, tieši kādas apsūdzības ir izvirzītas.

Bolorē pēc tikšanās ar miertiesnesi tika atļauts atstāt tiesas ēku.

Bollore Group, kuras ieņēmumi pērn bija 18,3 miljardi eiro, ir intereses dažādās jomās – celtniecībā, loģistikā, medijos, reklāmā un lauksaimniecībā.

Šī grupa ir ieguldījusi lielus līdzekļus Āfrikā, kur tā kontrolē 10 konteineru ostas un ieguvusi īpašuma daļas arī vairākās citās, kā arī tai pieder trīs dzelzceļa koncesijas un ir intereses palmu eļļas ražošanā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits