Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Honkongas protestestētāji dosies gājienā uz valdības līdera māju

Protestētāji apsver sarunu pārtraukšanu ar valdību, jo tās pārstāvji nav nākuši klajā ne ar vienu ierosinājumu protestu pārtraukšanai, lai gan Čunjins pirms sarunām bija paziņojis, ka valdība varētu daļēji piekāpties. 
Protesta līderi paziņojuši, ka pirmās sarunas ar valdību ir izgāzušās un tādēļ viņi trešdien dosies gājienā uz Honkongas pārvaldnieka Leuna Čunjina māju, ziņo Reuters.

Honkongas Studentu federācijas prezidents Alekss Čovs trešdienas rītā paziņoja, ka jautājums par to, vai turpināt sarunas, vēl nav izlemts. "Valdībai jānāk klajā ar kādu veidu, kā atrisināt šo problēmu, bet tam, ko viņi piedāvā, nav nekāda praktiska satura," paziņoja Čovs.

Protestējošo studentu līderu paziņojums ir nopietns trieciens Honkongas īpašā administratīvā apgabala valdībai, jo, kā jau ziņots, otrdien tika paziņots, ka sarunas ir nozīmīgs sākumpunkts dialogam, valdība cer to turpināt, un tas ir vienīgais saprātīgais konflikta atrisināšans veids.

Studenti pieprasa demokrātisku vēlēšanu sarīkošanu 2017. gadā, tikmēr Pekina paziņojusi, ka plānotajās vēlēšanās varēs startēt tikai tie kandidāti, kurus iepriekš būs apstiprinājusi valdības izveidota komisija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits