Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Irāna izsauc Ukrainas diplomātu saistībā ar Podoļaka tvītiem

Teherāna pirmdien izsaukusi Ukrainas diplomātu, lai izteiktu protestu par "neobjektīvajām", kā uzskata Irānas amatpersonas, piezīmēm, ko Ukrainas prezidenta biroja padomnieks Mihailo Podoļaks tviterī paudis saistībā ar neseno dronu triecienu Irānā, pavēstīja Irānas Ārlietu ministrija.

"Kara loģika ir nepielūdzama. Un piestāda bargus rēķinus autoriem un līdzdalībniekiem. Krievijā panika - nebeidzama mobilizācija, pretgaisa aizsardzības sistēmas Maskavā, ierakumi 1000 kilometru garumā, bumbu patvertņu gatavošana," tviterī svētdien pauda Podoļaks.

"Eksplozīva nakts Irānā - dronu un raķešu ražotnes, naftas pārstrāde. Ukraina taču brīdināja," tviterī atgādināja amatpersona.

Podoļaks svētdienas tvītā citējis arī savu 24.decembra ierakstu šajā sociālajā tīklā: "Irāna, plānojot palielināt bruņojuma apjomus Krievijai, demonstratīvi pazemo "starptautisko sankciju" institūtu. Ir svarīgi atteikties no "nestrādājošu sankciju", "nestrādājošu ANO rezolūciju" koncepcijas, bet pāriet pie postošākiem instrumentiem - ražošanas iznīcināšanas un piegādātāju arestiem."

Kā pirmdien pavēstīja Irānas Ārlietu ministrija, Ukrainas pilnvarotais lietvedis izsaukts sniegt "oficiālu un tūlītēju Ukrainas valdības paskaidrojumu".

Ministrija Podoļaka izteikumus raksturoja kā "dīvainus un neobjektīvus", paužot cerību, ka "šādu nostāju paušana netiks atkārtota".

Irānas vidienes pilsētā Isfahānā sestdienas vakarā notika dronu uzbrukums militārās rūpniecības objektam, svētdien vēstīja aģentūra IRNA, atsaucoties uz Aizsardzības ministrijas paziņojumu.

Ministrija norādīja, ka divus dronus notriekusi pretgaisa aizsardzība, bet trešais nodarījis nelielus postījumus ēkas jumtam. Uzbrukumā neviens nav cietis.

Militārās rūpniecības objektu, kam noticis uzbrukums, Aizsardzības ministrija nosaukusi par "aizsardzības aprīkojuma ražošanas kompleksu", taču nav precizējusi, kas tajā tiek ražots.

Paziņojumā arī nav teikts, kas tiek turēts aizdomās par uzbrukuma sarīkošanu. Iepriekš vairākos uzbrukumos Irānas teritorijā Teherāna vainojusi Izraēlu, savukārt Izraēla lielākoties šos uzbrukumus nekomentē.

Irāna piegādā Krievijai kamikadzes dronus, ko Maskava plaši izmanto uzbrukumos Ukrainā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits