Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Izraēlā sākas trešais karantīnas režīms

Izraēlā svētdien stājas spēkā jau trešais karantīnas režīms, premjerministram solot, kas tas reizē ar vakcinācijas kampaņu palīdzēs Izraēlai ātrāk par citām valstīm uzveikt jaunā koronavīrusa pandēmiju. Karantīnas režīma ievērošanu uzraudzīs aptuveni 6000 policistu. Karantīnas režīms stāsies spēkā plkst.17 pēc vietējā un Latvijas laika.

Policija uz ceļiem izveidos kontrolpunktus, lai pārliecinātos, ka cilvēki paliek kilometra rādiusā ap savām mājām, ja vien viņiem nav pamatots iemesls doties tālāk, piemēram, lai iegādātos pārtiku vai apmeklētu ārstu.

Aizliegts arī apmeklēt citu cilvēku mājas, ja vien tie nav tuvākie ģimenes locekļi.

Tiks slēgti iepirkšanās centri un restorāniem būs atļauts pārdot ēdienu tikai līdzņemšanai.

Skolas turpinās darbu, bet ne pilnā apmērā.

Izraēlā cilvēku vakcinēšana pret jauno koronavīrusu sākās pagājušajā nedēļā. Mediji to raksturoja kā lielāko vakcinēšanas kampaņu valsts vēsturē.

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu sestdien video vēstījumā tautai pauda cerību, ka nākamnedēļ tiks vakcinēti jau 150 000 cilvēku dienā.

"Tā ir kritiskā pirmā fāze, jo aptver visu augsta riska populāciju, mediķu komandas un cilvēkus, kas vecāki par 60 gadiem," sacīja Netanjahu.

"Tiklīdz mēs pabeigsim šo fāzi, 30 dienās mēs varēsi tikt laukā no koronavīrusa," viņš piebilda.

Netanjahu paziņoja, ka Izraēlas vakcinācijas kampaņai nav līdzvērtīgas pasaulē. "Tikmēr es aicinu jūs pakļauties īsajam un stingrajam karantīnas režīmam," paziņoja premjers. "Šīs divas lietas kopā padarīs mūs par pirmajiem pasaulē, kas izkļūs no koronavīrusa pandēmijas."

Uzņēmumu BioNTech/Pfizer izstrādātās Covid-19 vakcīnas pirmās devas Izraēlā tika nogādātas 9.decembrī.

Izraēla ir pasūtījusi vakcīnas arī no uzņēmumiem Moderna un AstraZeneca, kas izstrādā Covid-19 vakcīnu kopā ar Oksfordas universitāti.

Kopš vakcinācijas kampaņas sākuma pagājušajā nedēļā Izraēlā vakcinēti vairāk nekā 280 000 cilvēku, atklāja veselības ministrs.

Izraēlā inficēšanās ar jauno koronavīrusu apstiprināta aptuveni 400 000 cilvēku, no kuriem 3222 ir miruši, liecina Veselības ministrijas svētdien publiskotie dati.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits