Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Izraēla un Grieķija noslēdz vienošanos par vakcinētu pilsoņu ceļošanu

Izraēla un Grieķija pirmdien noslēdza tūrisma vienošanos, kas pēc avioreisu atsākšanas ļaus brīvi ceļot starp abām valstīm tiem pilsoņiem, kas vakcinēti pret jauno koronavīrusu.

Grieķijas premjerministrs Kiriaks Micotakis kopīgā preses konferencē ar savu Izraēlas kolēģi Benjaminu Netanjahu paziņoja, ka šī vienošanās "ļaus mums (..) būt spējīgiem piedāvāt Izraēlas tūristiem iespēju pavadīt savas brīvdienas Grieķijā bez jebkādiem ierobežojumiem".

Tā stāsies spēkā, kad "ievērojams iedzīvotāju īpatsvars būs vakcinēti" un būs atcelti ceļošanas ierobežojumi, sacīja Micorakis. "Es ceru, ka iespējami drīz varēšu laipni sagaidīt Izraēlas tūristus Grieķijā."

Izraēlā Covid-19 vakcīnas jau ir saņēmuši vairāk nekā 3,5 miljoni no deviņiem miljoniem valsts iedzīvotāju, un vairāk nekā divi miljoni no viņiem ir saņēmuši divas devas. Vakcinācija Izraēlā notiek kopš decembra vidus un ir raksturota kā viena no straujākajām pasaulē attiecībā pret iedzīvotāju skaitu.

Grieķijā līdz pagājušās nedēļas beigām tika vakcinēti nepilni 360 000 no 11 miljoniem valsts iedzīvotāju. Covid-19 ierobežojumi, kas Ziemassvētku laikā tika mīkstināti, piektdien atkal tika atjaunoti, jo pēdējās nedēļās ir straujāk pieaudzis inficēšanās gadījumu skaits.

Netanjahu sacīja, ka viņš ar Micotaki apsprieduši vienošanos par "zaļās pases" vakcīnas sertifikātu, kas ļaus Izraēlas tūristiem "doties uz Grieķiju bez jebkādiem ierobežojumiem. Nekādas pašizolācijas. Nekā," kad būs atcelti lidošanas ierobežojumi.

Izraēlas tūrisma ministre Orita Farkaša-Hakohena, kas parakstīja vienošanos kopā ar Grieķijas kolēģi, aicināja tūristus no Grieķijas apmeklēt Izraēlu. "Es gribu izmantot šo iespēju, lai mudinātu grieķus un jebkuru citu: padariet Izraēlu par jūsu pēckovida ceļojuma galamērķi," sacīja ministre. 

Izraēla svētdien sāka mīkstināt savu trešo Covid-19 karantīnu, kas bija noteikta kopš decembra, kad valstī straujāk pieauga Covid-19 infekcijas gadījumu skaits. Tā tomēr neatcēla ierobežojumus starptautiskajiem avioreisiem, kas ir apturēti līdz 20.februārim.

Izraēlā līdz šim ir reģistrēti apmēram 696 000 inficēšanās ar Covid-19 gadījumu un 5171 nāves gadījums. 

Šī bija Micotaka otrā vizīte Izraēlā kopš pandēmijas sākuma, abām valstīm cenšoties attīstīt attiecības tūrisma, aizsardzības un enerģētikas jomās.  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits