Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Izraēlas zinātnieki, iespējams, izveidojuši universālu vakcīnu pret vēzi

Zinātnieki izgudrojuši universālu vakcīnu pret vēzi: terapijas mērķis ir „apmācīt” organismu atpazīt molekulu, kura atrodas 90% visu vēža šūnu. Vakcīnas sākotnējie testi liecina, ka tā var ierosināt imūnsistēmas atbildi uz vēža šūnām un apslāpēt slimību, vēsta laikraksts The Daily Telegraph.

Zinātnieki uzskata, ka vakcīna var izrādīties efektīva, pretdarbojoties nelielu izmēru audzējiem, kā arī palīdzēs pacientiem, kuri izgājuši ārstēšanas kursu, taču baidās no recidīva.

Parasti vēža šūnas neizraisa organisma imūnsistēmas atbildes reakciju, jo netiek atpazītas kā draudi. Vakcīnas, kuru izstrādājusi farmaceitiskā kompānija Vaxil Biotheraputics kopīgi ar Telavivas universitātes speciālistiem, uzdevums ir „apmācīt” imūnsistēmu reaģēt uz molekulu MUC1, kas atrodas nospiedošā vairākumā vēža šūnu. Molekula atrodas arī parastu šūnu sastāvā, tomēr MUC1 daudzums tajās ir pārāk mazs, lai izsauktu atbildes reakciju.

Vaxil Biotheraputics paziņojumā teikts, ka preparāts Immucin jau pēc divām līdz četrām injekcijām ierosinājis specifisku imūnreakciju uz vēža šūnām visiem desmit pacientiem, kuri piedalījās pirmajos testos. Vakcīnas izmēģinājumi notika Hadasas medicīniskajā centrā Jeruzālemē, un to rezultātā trīs to dalībnieki, kas sirga ar asins vēzi, ir pilnībā izārstējušies, savukārt pārējiem septiņiem ir fiksēti uzlabojumi.

Pētījumu rezultāti pagaidām oficiāli nav publicēti, un par nākamo posmu jākļūst vakcīnas izmēģinājumiem ar plašāku pacientu loku. Panākumu gadījumā vakcīnai ir jāparādās pārdošanā sešus gadu laikā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits