Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Japānas ziemeļaustrumiem tuvojas taifūns

Japānas ziemeļaustrumiem otrdienas rītā tuvojās spēcīgs taifūns Lionrock, nesot stipru vēju un lietusgāzes plašos valsts rajonos, paziņoja Japānas Meteoroloģiskā aģentūra.

Dažos Japānas ziemeļaustrumu rajonos ir iespējami nokrišņi, kuru daudzums pārsniegtu vidējo augusta normu.

Tiek prognozēts, ka taifūna centrs otrdien sasniegs sauszemi tajā pašā Japānas ziemeļaustrumu rajonā, kuru 2011.gadā izpostīja zemestrīce un cunami.

Tas var kļūt par pirmo taifūnu, kura centrs sasniegs sauszemi šajā rajonā, kopš 1951.gadā Japānā tika uzsākta taifūnu reģistrācija, ziņoja vietējie mediji.

Meteoroloģiskā aģentūra brīdināja par plūdiem, zemes nogruvumiem, augstiem viļņiem un pārplūstošām upēm ziemeļaustrumos un Japānas ziemeļu salā Hokaido.

Slikto laikapstākļu dēļ jau ir atcelti 102 avioreisi, un ir gaidāma arī citu avioreisu atcelšana otrdien, vēstīja Japānas raidsabiedrība NHK.

Ir gaidāms, ka šīs sezonas 10.taifūns sacels viļņus pat astoņu līdz 10 metru augstumā, tam virzoties pāri Klusajam okeānam.

Otrdienas rītā taifūna centrs atradās apmēram 240 kilometrus uz austrumiem no Čibas prefektūras Čosi pilsētas. Tas pārvietojās ziemeļu-ziemeļrietumu virzienā ar ātrumu 35 kilometri stundā. Taifūna vēju stiprums bija līdz 35 metriem sekundē, bet brāzmās – līdz 50 metriem sekundē.

Meteoroloģiskā aģentūra prognozēja, ka līdz trešdienas rītam nokrišņu daudzums var sasniegt līdz 350 milimetriem Japānas ziemeļaustrumos un līdz 250 milimetriem Hokaido salā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tūristu uzvedības dēļ aizsegs skatu uz Fudzi

Japānas pilsēta Fudzikavagučiko kļuvusi par kārtējo tūristu vidū īpaši iecienīto pilsētu pasaulē, kas spiesta ieviest pasākumus tūristu radīto neērtību mazināšanai, vēsta Associated Press.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits