Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 10. jūnijs
Malva, Anatols, Anatolijs

Kadafi dēls: Lībijā briest jauna sacelšanās

Lībijas gāztā līdera Muamara Kadafi dēls Saadi paziņojis, ka pret jauno vadību briest valsts mēroga sacelšanās un apsolīja atgriezties dzimtenē.

"Es jebkurā laikā atgriezīšos Lībijā," telekanālam Al-Arabiya telefonsarunā no savas trimdas vietas Nigēras pavēstīja Saadi. "70% lībiešu nav apmierināti ar pašreizējo situāciju. Lībijas tautu pārvalda bandas." Pēc viņa teiktā, "dienu no dienas notiek sacelšanās un būs sacelšanās visā valstī".

Uz jautājumu par Nacionālo pārejas padomi (NPP), kas pārņēma varu pēc viņa tēva režīma gāšanas pagājušā gadā, Saadi atbildēja, ka "pienāks diena, kad Lībijas tauta būs spējīga aizslaucīts šīs bandas" .

Kad viņš atgriezīsies, "es centīšos nodrošināt, ka nav izrēķināšanās vai atriebības operācijas". Reaģējot uz viņa vārdiem, NPP izplatīja atkārotu aicinājumu Nigēras varasiestādēm nodot viņu rīcībā Saadi. "NPP prasa Nigēras valdībai nekavējoties nodot Saadi un citus bēgļus Lībijas varasiestādēm, lai saglabātu savas intereses un attiecības ar Lībijas tautu," teikts NPP preses pārstāvja Mohameda al Harizi izplatītajā paziņojumā.

38 gadus vecais Saadi, kas savulaik bija profesionāls futbolists, pameta Lībiju un devās uz Nigēru augustā, kad viņa tēva vadītais režīms cieta sakāvi pilsoņkarā. Kopš tā laika viņš uzturas Nigērā, kur valdība viņam piešķīrusi patvērumu humānu apsvērumu dēļ.

Līdzīgi kā uz daudzām Kadafi režīma amatpersonām, arī uz Saadi attiecināta ANO Drošības padomes rezolūcija, kas viņam liedz ceļot un ar kuru iesaldēti viņa aktīvi. Interpols ir izdevis tā dēvēto sarkano cirkulāru, aicinot dalībvalstis arestēt un izdot Saadi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Fon der Leiena pasludina uzvaru EP vēlēšanās

Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena, kas pretendē uz otru pilnvaru termiņu, svētdien pasludinājusi konservatīvo uzvaru Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits