Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +13 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Kandidēšanai Ukrainas prezidenta vēlēšanās reģistrē 23 pretendentus

Kandidēšanai Ukrainas prezidenta vēlēšanās, kas paredzētas 25.maijā, Centrālā vēlēšanu komisija reģistrējusi 23 pretendentus, ceturtdien pavēstīja komisijas pārstāvji. Tādam pat skaitam pretendentu reģistrācija atteikta.

Pazīstamāko kandidātu vidū ir partijas Batkivščina (Tēvzeme) līdere ekspremjere Jūlija Timošenko, partijas Svoboda (Brīvība) līderis Oļegs Tjagņiboks, radikālās kustības Labējais sektors līderis Dmitro Jarošs, bijušais Harkovas apgabala gubernators Reģionu partijas politiķis Mihailo Dobkins un Reģionu partijas parlamenta deputāts bijušais vicepremjers Sergijs Tigipko.

Kandidēšanai uz prezidenta amatu reģistrēts arī viens no bagātākajiem Ukrainas cilvēkiem uzņēmējs Petro Porošenko, kurš aktīvi atbalstīja protestu kustību, kā arī Maidana aktīviste ārste Olga Bogomoļeca.

Kandidātiem, kuriem reģistrācija atteikta, trūcis vajadzīgo dokumentu, vai arī viņi nav varējuši iemaksāt prasīto drošības naudu - 2,5 miljonus grivnu, paskaidroja komisijā.

Reģistrēšana atteikta arī cilvēkam, kurš vēlēšanās gribējis startēt ar Zvaigžņu karu kinosāgas varoņa Dārta Veidera vārdu.

Savukārt viens no redzamākajiem Maidana protestu kustības līderiem partijas UDAR vadītājs Vitālijs Kļičko vēlēšanās nolēmis nekandidēt un paudis atbalstu Porošenko kandidatūrai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits