Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte
Ietekmīgu katoļu garīdznieku apsūdz seksuālos noziegumos

Kārtējais pedofilijas skandāls Vatikānā

Pedofilijas skandāli nebeidz vajāt katoļu baznīcu. Austrālijas policija apsūdzējusi Vatikāna finanšu pārvaldnieku kardinālu Džordžu Pellu bērnu seksuālā izmantošanā pirms vairākām desmitgadēm.

Viņš ir līdz šim ietekmīgākais garīdznieks, kurš stāsies tiesas priekšā, lai atbildētu uz apsūdzībām par seksuālu noziegumu pastrādāšanu. Tas ir nopietns trieciens Vatikāna galvam pāvestam Franciskam, kurš stājās amatā, solot "nulles toleranci" pret seksuālajiem noziegumiem katoļu baznīcā.

Viktorijas štata policija ceturtdien paziņoja, ka kardinālam Pellam izvirzīta "virkne apsūdzību", kas esot saistītas ar dzimumnoziegumiem pret bērniem, un lietā esot "vairāki prasītāji". Likumsargi nesniedza sīkākas detaļas par apsūdzībām, bet norādīja, ka Pellam 18. jūlijā ir jāierodas Melburnas tiesā, vēsta Daily Telegraph.

Policija pagājušajā gadā apstiprināja, ka pret austrāliešu kardinālu sākta izmeklēšana par iespējamiem noziegumiem, kas pastrādāti septiņdesmitajos gados, kad Pells ieņēma priestera amatu Melburnā. Garīdznieks ar videozvana starpniecību vairākkārt sniedza liecības izmeklētājiem.

Austrālijas mediji ziņo, ka apsūdzētāji esot divi vīrieši, kuri pašlaik ir pārsnieguši četrdesmit gadu slieksni. Viņi apgalvo, ka Dž. Pells septiņdesmito gadu beigās peldbaseinā esot aizskāris viņu ģenitālijas. Vīrieši esot apmierināti ar kardinālam izvirzītajām apsūdzībām. «Viņiem bija ļoti grūti spert šādu soli,» apsūdzētāju aizstāve Ingrīda Ērvina sacīja tabloīdam Herald Sun. "Lēmums nostāties pret kādu, kurš daudzu acīs ir Dieva vietnieks, viņiem ir radījis milzīgas neērtības."

Organizācija Blue Knot Foundation, kas sniedz atbalstu pieaugušajiem, kuri bērnībā ir cietuši no seksuālas vardarbības, uzskata, ka lēmums izvirzīt apsūdzības Dž. Pellam ir spēcīgs signāls gan seksuālu noziegumu upuriem, gan Austrālijas sabiedrībai kopumā: "Tas apliecina, ka neviens nav augstāks par likumu, lai vai cik augsts ir viņa ieņemamais amats vai stāvoklis sabiedrībā."

76 gadus vecais kardināls Pells noraidījis apsūdzības. "Es gaidu dienu, kad varēšu sevi aizstāvēt tiesā. Esmu nevainīgs," garīdznieks sacīja ceturtdien Vatikānā sasauktajā preses konferencē. "Apsūdzības ir nepatiesas. Apgalvojumi par manu saistību ar seksuālu izmantošanu ir pretīgi."

Visu rakstu lasiet piektdienas, 30. jūnija, avīzē Diena!

Top komentāri

protams
p
Grūti jau pateikt kurā pusē taisnība. Pierādīt ka pirms 40 gadiem kāds ir krāniņu apgrābstījis vai nē ir grūti. Tāpat arī grūti pierādīt ka nav apgrābstījis... un ja vēl prasība par lielu naudas summu...
d. Grīnšteins
d
katoļu garīdzniekus obligātā kārtā vasektomēt.
Mūsdienās humānāķ nekā bībēlē
M
Bet mūža ieslodzījums būtu piemērots
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits