Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Kemerons sola nemaksāt ES aprēķinātos papildus 2,1 miljardus eiro

Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kemerons piektdien paziņoja, ka viņš nemaksās Eiropas Savienības (ES) papildus pieprasīto 2,1 miljardu eiro, kas Londonai ES budžetā jāiemaksā līdz 1.decembrim."Es 1.decembrī rēķinu nemaksāšu. Ja cilvēki domā, ka tā notiks, tad viņi sagaidīs pavisam kaut ko citu," žurnālistiem ES līderu samitā Briselē paziņoja Kemerons.

"Es neesmu pret pārrēķināšanu, taču šis ir pilnīgi nepieņemami," sacīja premjers. "Mēs negrasāmies uzreiz izvilkt čeku grāmatiņu un izrakstīt čeku par diviem miljardiem eiro. Tā nenotiks."ES pieprasījusi Lielbritānijai palielināt iemaksas savienības budžetā, jo Apvienotās Karalistes tautsaimniecībai pēdējo gadu laikā sekmējies labāk, nekā prognozēts.Tādējādi Lielbritānijas ikgadējās kopējās iemaksas, kas šobrīd sasniedz 8,6 miljardus mārciņu, palielināsies par piektdaļu.Avots Lielbritānijas valdībā jaunās budžeta prasības nodēvēja par "nepieņemamām".Ņemot vērā eiroskeptiķu Apvienotās Karalistes Neatkarības partijas (UKIP) panākumus vēlēšanās, arvien aktīvāk izskan premjerministram Deividam Kemeronam adresētie aicinājumi pārskatīt Lielbritānijas un ES attiecības."Tas ir nepieņemami - mainīt iemaksas par iepriekšējiem gadiem un pieprasīt tās atpakaļ, savlaicīgi nebrīdinot," sacīja avots."Eiropas Komisija (EK) necerēja uz šo naudu, un tai šī nauda nav vajadzīga, un mēs strādāsim kopā ar citām valstīm, kas ir skartas līdzīgā veidā, un darīsim visu iespējamo, lai to apstrīdētu," norādīja avots.

Tikmēr Eiropas Komisijas (EK) prezidents Žozē Manuels Barrozu piektdien paziņoja, ka Lielbritānijai bija jābūt gatavai Eiropas Savienības (ES) papildus pieprasītajam 2,1 miljardam eiro, kas saniknojis Londonu.

"Tam nevajadzēja būt pārsteigumam dalībvalstīm," žurnālistiem paziņoja Barrozu.

Pēc viņa teiktā, skaitlis 2,1 miljards eiro ir balstīts uz statistikas datiem par ekonomiku, kurus Lielbritānija pati iesniegusi EK.

Aprēķini ir balstīti uz mehānismiem, par kuriem dalībvalstis "vienojušās vienbalsīgi", norādīja Barrozu. "Mēs esam bijuši uzmanīgi, lai nepolitizētu procesu, kuru mums uzdots administrēt."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ārlietu ministrus kritizē par dalību protestā

Gruzijas valdošās partijas Gruzijas sapnis amatpersonas asi kritizējušas Baltijas valstu un Islandes ārlietu ministrus par piedalīšanos protestos pret "ārvalstu aģentu" likumu. Ministru ...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits