Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Kijeva: Kamēr turpinās teroristu apšaudes, smagā bruņojuma atvilkšana nenotiks

Ukrainas armija šobrīd neplāno atvilkt smago bruņojumu no frontes līnijas, jo Krievijas finansēto un apbruņoto teroristu uzbrukumi turpinās, pirmdien pavēstīja Ukrainas armijas preses pārstāvis Vladislavs Seļezņovs. 

"Šobrīd nevar būt ne runas par to, kas mēs varētu atvilkt smago bruņojumu," sacīja amatpersona. "Kā gan mēs varam atvilkt ieročus, ja nemiernieki mums mēģina uzbrukt ar tankiem un mūs pastāvīgi apšauda?" 

Kopš naktī uz svētdienu spēkā stājies pamiers, Širokines pilsētā nemiernieku apšaudēs nogalināti vismaz pieci Ukrainas karavīri un 22 ievainoti, sacīja armijas pārstāvis Dmitro Čalijs. 

Teroristi arī turpina apšaudīt stratēģiski svarīgo Debaļcevi. Tur teroristu ielenkumā atrodas vairāki tūkstoši valdības karavīru. 

Pēdējās diennakts laikā teroristi valdības spēkus apšaudījuši 112 reizes, pirmdien sacīja Ukrainas ārlietu ministrs Pavlo Kļimkins. 

"Mēs un Ukrainas bruņotie spēki pilnībā ievērojam ugunspārtraukšanu, bet atbildē pēdējo 24 stundu laikā no Doņeckas un Luhanskas teroristiem mēs esam saņēmuši 112 apšaudes," atrodoties vizītē Bulgārijā, sacīja ministrs.

Valdības spēki apšaudīti ar mīnmetējiem un reaktīvo mīnmetēju iekārtām Grad. "Diemžēl situācija joprojām ir ārkārtīgi saspringta," viņš atzina. 

Arī teroristu organizācijas "Doņeckas tautas republika" vadības pārstāvis Eduards Basurins pirmdien apliecināja, ka Maskavas apbruņotie kaujinieki tikai tad sāks atvilt ieročus no frontes līnijas, kad pamiers tiks ievērots pilnībā.

"Atbilstoši Minskas līgumiem smagā bruņojuma atvilkšana var notikt vienīgi tad, kad tiek ievēroti zināmi nosacījumi, un viens no tiem ir pilnīga ugunspārtraukšana," skaidroja teroristu runasvīrs. 

Krievija pērn februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos. 

Kā janvāra beigās ANO Drošības padomes sēdē apliecināja Ukrainas vēstnieks ANO Jurijs Sergejevs, Ukrainas austrumos atrodas 12 000 Krievijas karavīru. 

Ukrainas, Francijas, Vācijas un Krievijas līderi sarunās Minskā ceturtdien vienojās par karaspēka un smagās tehnikas atvilkšanu, kā arī par uguns pārtraukšanu Ukrainas austrumos, sākot no 14.februāra pusnakts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits