Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ķīnā aizturēts profesors, kas kritizējis prezidentu par reakciju uz Covid-19 pandēmiju

Ķīnas varas iestādes pirmdien aizturējušas tiesību zinātņu profesoru Sju Džanžuņu, kas savās esejās kritizējis prezidentu Sji Dzjiņpinu par reakciju uz Covid-19 pandēmiju un centieniem nostiprināt varu.

Cinhua universitātes profesoru, kas pazīstams kā viens no nedaudzajiem asajiem valdības kritiķiem Ķīnas stingri uzraudzītajās akadēmiskajās aprindās, no viņa mājas Pekinas piepilsētā aizveduši vairāk nekā 20 vīri, paziņojis kāds Sju draugs, lūdzot nenosaukt viņa vārdu.

Februārī profesors publicēja eseju, kurā kritizēja prezidenta "maldināšanas un cenzūras" taktiku attiecībā uz sabiedrības informēšanu par jaunā koronavīrusa izplatību, bet agrāk internetā izplatījās cita Sju eseja, kurā viņš nosodīja 2018.gada lēmumu atcelt ierobežojumus attiecībā uz prezidenta pilnvaru termiņiem.

Pēc profesora drauga teiktā, Sju sievai, kas dzīvo atsevišķi, piezvanījis cilvēks, kas uzdevies par policistu, un paziņojis, ka viņas vīrs aizturēts saistībā ar aizdomām par iespējamu iesaistīšanos prostitūcijā Čendu pilsētā, ko viņš aizvadītajā ziemā apmeklēja kopā ar vairākiem liberāliem ķīniešu zinātniekiem.

Nav gan skaidrs, vai Sju aizturēšana saistīta ar minēto braucienu, bet šādas apsūdzības ir "smieklīgas un nekaunīgas", izteicies draugs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits