Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ķīna atsāk vīzu izsniegšanu ārvalstu tūristiem

Ķīna paziņojusi, ka pirmo reizi kopš Covid-19 pandēmijas sākuma pirms trijiem gadiem atsāk vīzu izsniegšanu ārvalstu tūristiem, vēsta BBC.

Šī pēdējo ierobežojumu atcelšana robežas šķērsošanai stājas spēkā no šodienas. Ieceļošanai derīgas arī Ķīnas vīzas, kas izdotas, pirms valsts noslēdzās no pasaules 2020. gada 28. martā, ja vēl spēkā ir to derīguma termiņš. Tiek atjaunota arī bezvīzu ieceļošana Hainaņas salā un Šanhajas ostās kruīzu kuģu pasažieriem.

Kā atzīmē AFP, tūrisma sektora atdzīvināšana var palīdzēt ātrāk atgūties arī Ķīnas 17 triljonu ASV dolāru vērtajai ekonomikai, kas pagājušajā gadā piedzīvoja vienu no niecīgākajām izaugsmēm (3%) gandrīz pusgadsimta laikā.

Ķīna, kas jau janvārī atcēla ieteikumu saviem pilsoņiem neceļot uz ārzemēm, pievienojusi 40 valstis to nu jau 60 valstu sarakstam, uz kurām Ķīnas pilsoņiem ļauts ceļot tūristu grupās.

2022. gadā Ķīnā tika reģistrēti 115,7 miljoni robežšķērsošanas gadījumu (to skaitā gan ieceļošana, gan izceļošana). 4,5 miljonus no tiem bija veikuši ārvalstnieki. Savukārt 2019. gadā pirms Covid-19 ierašanās reģistrēti 670 miljoni robežšķērsošanas gadījumu. 97,9 miljonus no tiem veica ārvalstnieki.

ANO Pasaules tūrisma organizācijas dati rāda, ka 2019. gadā Ķīnā viesojās 65,7 miljoni ārzemju tūristu. Gadu pēc tam šis skaitlis nokritās līdz astoņiem miljoniem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits