Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Ķīnā jau 11 cilvēki inficējušies ar jaunu putnu gripas paveidu; vismaz četri bojāgājušie

Ķīnas varasiestādes ceturtdien apstiprinājušas vienpadsmito inficēšanās gadījumu ar jauno putnu gripas paveidu H7N9, kas līdz šim ir paņēmis vismaz četru cilvēku dzīvību. Pēdējais inficētais ir kāds 64 gadus vecs vīrietis no Hudžou pilsētas valsts austrumos, vēsta aģentūra AFP.

Ķīnas veselības aizsardzības iestādes veic līdz šim nezināmā gripas paveida izpēti, jo pagaidām nav skaidrs, kā šis vīruss izplatās. Skaidrs ir tikai tas, ka H7N9 nevar pārnest no cilvēka uz cilvēku. Tādēļ Pasaules Veselības organizācija šonedēļ izslēdza H7N9 pandēmijas iespējamību.

Lai izstrādātu vakcīnu, ķīniešu zinātnieki veic testus un mēģina noskaidrot, kā šis vīruss nonāk cilvēka organismā.

Virusologi, kuri pēta jauno putnu gripas paveidu, pieņem, ka vīrusu ir grūti izsekot, jo inficētiem mājputniem tas nerada nekādus simptomus, bet cilvēkiem tas var būt nāvējošs.

Par līdz šim pēdējo jaunās slimības upuri ceturtdien kļuva kāds 48 gadus vecs vīrietis no Šanhajas. Ķīnas ziņu aģentūraSiņhua apgalvo, ka viņš strādājis ar mājputniem. Trešdien slimība paņēma kāda Džedzjanas provinces iedzīvotāja dzīvību. Vēl divi vīrieši nomira pagājušajā mēnesī Šanhajā.

Ķīnas Nacionālais veselības dienests informē, ka pirmajiem diviem upuriem sākotnēji bija klepus un drudzis, kas pēc tam attīstījies plaušu karsonī, raksta BBC.

Dažādus piesardzības pasākumus ieviesušas Ķīnai kaimiņos esošās teritorijas. Kaut arī jaunais vīruss netiek pārnests no cilvēka uz cilvēku, Japānas lidostās izvietoti plakāti, kuros visi pasažieri, kas ieradušies no Ķīnas, aicināti meklēt medicīnisko palīdzību, ja viņi jūtas neveseli.

Vjetnama ir aizliegusi mājputnu importu no Ķīnas, bet Honkongā tiks novērotas putnu fermas un apturēta dzīvo putnu ievešana no Ķīnas, informē Reuters.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits