Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna
Ķīnas Ārlietu ministrijas pārstāvis Lu Kans uzsvēra, ka Ķīnas pozīcija Korejas pussalas denuklearizācijas jautājumos nav mainījusies

Ķīna mudina ASV un Ziemeļkoreju saglabāt vēsu prātu

Pēc tam, kad ASV prezidents Donalds Tramps paziņoja, ka iepriekš ieplānotajā datumā - 12. jūnijā - Singapūrā ar Ziemeļkorejas līderi Kimu Čen Unu tomēr netiksies, kā samita atcelšanas iemeslu minot Ziemeļkorejas naidīgo retoriku, ar savu pozīciju klajā nākusi Ķīna, mudinot gan Vašingtonu, gan Phenjanu saglabāt vēsu prātu un izrādīt labo gribu vienai pret otru, vēsta Deutsche Welle.

Vēstulē, ar kuru paziņots par samita atcelšanu, Tramps paguva gan paust nožēlu par Ziemeļkorejas paziņojumiem, gan piedraudēt, ka ASV ir gatavas lietot spēku, gan vienlaikus uzsverot, ka ir atvērts dialogam ar Ziemeļkoreju. Arī Ziemeļkoreja apgalvoja, ka Kima vēlme tikties ar ASV prezidentu aci pret aci, lai risinātu jautājumus par Ziemeļkorejas kodolprogrammu, Korejas pussalas denuklearizāciju un citus, neesot izplēnējusi, un viņš ir gatavs ar Trampu satikties "jebkurā laikā un jebkurā formātā, lai atrisinātu problēmu."

Reaģējot uz Trampa lēmumu atcelt samitu, Ziemeļkorejas tuvākās ekonomiskās sabiedrotās valsts - Ķīnas - Ārlietu ministrijas preses pārstāvis Lu Kans uzsvēra, ka Ķīnas pozīcija Korejas pussalas kodolatbruņošanās jautājumā nav mainījusies, kā arī mudināja Ziemeļkoreju un ASV "lolot to progresu, kas līdz šim sasniegts", būt pacietīgām un izrādīt labo gribu vienai pret otru. 

"Mēs ceram, ka ASV un Ziemeļkoreja turpinās dialogu un apsvērs risinājumus, kas der abām pusēm, kā arī turpinās virzību uz Korejas pussalas denuklearizāciju," preses konferencē paziņoja Lu.

Jau ziņots, ka Tramps savu lēmumu samitu atcelt pamatoja ar to, ka Ziemeļkoreja pēc diskusiju un dialoga perioda atkal izvēlējusies iet kareivīgas retorikas ceļu.

"Mūs informēja, ka tikšanos prasīja Ziemeļkoreja, kaut tas šobrīd nav būtiski. Es ar nepacietību gaidīju tikšanos. Diemžēl jūsu pēdējā paziņojumā klaji pausto dusmu un naida dēļ šobrīd nešķiet piemērots laiks šim ilgi plānotajam samitam," pausts Trampa parakstītajā vēstulē, kas adresēta Kimam, turpinot: "Abu iesaistīto pušu interesēs, bet par nožēlu pārējai pasaulei, šī tikšanās nenotiks." 

 

Top komentāri

Infor
I
Ko var ņemties . Bum ejam mājās .
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Makrons brīdina, ka Eiropa "ir mirstīga"

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits