Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ķīnas "nulles Covid" politikas dēļ Apple paredz kavēšanos ar iPhone piegādēm

Ķīnas valdības noteiktie ļoti stingrie ierobežojumi Covid-19 izplatības mazināšanai radījuši sarežģījumus rietumvalstu firmām piegādāt preces no to Ķīnā izvietotajām rūpnīcām. Apple brīdinājusi pircējus, ka var nākties pagaidīt ar jaunu iPhone telefonu iegādi, jo Ķīnā noteiktā Covid-19 lokdauna dēļ nācies nozīmīgi ierobežot ražošanu pasaulē lielākajā iPhone rūpnīcā Džendžou, vēsta BBC.

Varasiestādes 2. novembrī uz septiņām dienām noteica lokdaunu pilsētas rajonā, kurā atrodas uzņēmuma Foxconn pārvaldītā iPhone rūpnīca. "Kā jau visu Covid-19 pandēmijas laiku, mūsu prioritāte ir darbinieku veselība un drošība visā mūsu piegāžu ķēdē. Turpinās augsts pieprasījums pēc iPhone 14 Pro un iPhone 14 Pro Max modeļu telefoniem. Taču tagad sagaidām, ka šo modeļu telefonu piegādes būs mazākas, nekā iepriekš plānojām, tāpēc pircējiem nāksies ilgāk gaidīt, kamēr viņi saņems jaunos produktus," teikts Apple paziņojumā.

Ķīnas vadība turpina pieturēties pie tā dēvētās nulles Covid izplatības politikas, kas nozīmē stingru pārvietošanās un kontaktēšanās ierobežojumu noteikšanu pat gadījumos, ja inficēšanās ar koronavīrusu apstiprināta nelielam skaitam cilvēku. Šāda politika jau negatīvi ietekmējusi valsts ekonomiku. Tās transformācija pēdējās desmitgadēs notikusi, pateicoties preču eksportam, ko Ķīnas teritorijā saražojuši globālie uzņēmumi. Taču "nulles Covid" lokdaunu dēļ arvien vairāk ārzemju firmu sāk izvietot savus pasūtījumus citur, jo bažījas par piegāžu ķēžu no Ķīnas pārrāvumiem Covid-19 ierobežojumu dēļ.

Pirms pandēmijas Ķīnas ekonomikas izaugsme bija ap 6% gadā. Pēdējie dati liecina, ka tā nokritusies līdz 0,4%. Ķīnas tirdzniecības rādītāji par oktobri liecina, ka, salīdzinot ar pērno oktobri, eksportēto preču apjoms samazinājies par 0,3%. Tas ir sliktākais rādītājs kopš 2020. gada maija. Parasti tieši gada nogale ir mobilo telefonu lielāko piegāžu laiks.

Svētdien Ķīna paziņoja, ka pēdējā diennaktī apstiprināti 5643 inficēšanās gadījumi, kas ir augstākais rādītājs pēdējā pusgadā. Valdība nav apstiprinājusi pagājušās nedēļas piektdienā izskanējušās baumas, ka Covid-19 dēļ noteiktie ierobežojumi varētu tikt mīkstināti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits