Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Korsiku pārņēmuši asiņaini kriminālo grupējumu kari

Populārā tūristu paradīze Francijai piederošā Vidusjūras sala Korsika ir pārvērtusies par vietu, kur slepkavību skaits uz vienu iedzīvotāju ir augstākais Eiropā. Nedēļas nogalē nelielā ciematā salas vidienē apšaudē nogalināts kāds vīrietis. Tas šogad bija jau piektais letālais uzbrukums Korsikā, kur ir tikai nedaudz vairāk par 300 tūkstošiem iedzīvotāju.

Svētdien Venako ciematā kādā bārā ar vairākiem šāvieniem tika nogalināts 37 gadus vecais Žeroms Salvadori. Pēc policijas teiktā, bārā iebrucis viens vai vairāki bruņoti cilvēki, kas sašāva Ž. Salvadori, vēsta The Local.

Pēdējos gados šāda veida noziegumi nelielajā salā, kur ik gadu ierodas simtiem tūkstošiem tūristu no visas pasaules, ir kļuvuši gandrīz vai par ikdienu. Nereti kriminālo grupējumu izrēķināšanās notiek gaišā dienas laikā, piemēram, apmeklētāju pilnās āra kafejnīcās vai apšaudot braucošu automašīnu.

Pagājušajā gadā Korsikā reģistrētas 19 slepkavības un 16 slepkavības mēģinājumi, bet pēdējo desmit gadu laikā ik gadu nogalināti vidēji 20-25 cilvēki.

Diemžēl policijai neveicas ar slepkavu atrašanu un nodošanu tiesai. Kopumā kopš 2007. gada Korsikā noslepkavoti vismaz 106 cilvēki, bet tikai 10% gadījumu vainīgos ir izdevies notvert un notiesāt, raksta BBC.

Bruņota vardarbība slavenā franču karavadoņa Napoleona dzimtenē nav nekas jauns. Septiņdesmitajos un astoņdesmitajos gados korsikāņu separātisti rīkoja uzbrukumus viesnīcām un kūrortiem.

Pēc tam, kad deviņdesmitajos gados vairākums separātistu nolika ieročus, Korsika daudziem bagātniekiem kļuva par iekārojamu vietu, kur iegādāties nekustamo īpašumu. Buma laikā uz dzīvi salā apmetās arī cilvēki ar apšaubāmu reputāciju, un Korsikā uzplauka organizētā noziedzība.

Vietējie politiķi, kuri apstiprina būvatļauju izsniegšanu, nespējot apturēt nelikumīgi iegūtu līdzekļu ieplūšanu Korsikā, jo baidās par savu drošību.

Korsikas izpildvaras vadītājs Pols Džjakobi aicinājis Francijas valdību aktīvāk iesaistīties, lai dotu triecienu salas noziedzniekiem. «Tā nav tikai Korsikas problēma, tā ir visas Francijas problēma,» uzskata P. Džjakobi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tūristu uzvedības dēļ aizsegs skatu uz Fudzi

Japānas pilsēta Fudzikavagučiko kļuvusi par kārtējo tūristu vidū īpaši iecienīto pilsētu pasaulē, kas spiesta ieviest pasākumus tūristu radīto neērtību mazināšanai, vēsta Associated Press.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits