Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Krimā svin gadu pēc aneksijas

Ar krievu estrādes zvaigžņu koncertiem un krāšņām uguņošanām Ukrainai piederošajā Krimas pussalā pirmdien ievadītas nedēļu ilgas svinības par godu pērn 16.martā notikušajam "referendumam", kurā Krimas iedzīvotāji atbalstīja teritorijas iekļaušanu Krievijas sastāvā. Svinības par godu Krimas aneksijai, ko ievadīja 16.

martā zem automātu stobriem notikušais "referendums", sākās ar svinīgu sēdi vietējā parlamentā pussalas galvaspilsētā Simferopolē. Pasākumu pārraidīja Krievijas televīzija."Izvēle bija skaidra: Ukraina - asinis un karš vai Krievija - miers un stabilitāte," uzrunājot Krimas parlamenta locekļus, paziņoja reģiona premjerministrs Sergejs Aksjonovs. Viņš uzsvēra Krievijas prezidenta Vladimira Putina īpašo lomu gadu senajos notikumos. "Mēs esam īpaši pateicīgi Vladimiram Vladimirovičam Putinam. Mūsu prezidents nodemonstrēja drosmi, stingru politisko gribu un valstsvīra cienīgu attieksmi, atbalstot referenduma rezultātus."Krimiešus ar "atgriešanos Krievijā" sveica arī Krievijas prezidenta sūtnis Krimā Oļegs Belavencevs. Viņš kārtējo reizi noskaitīja Kremļa oficiālo mantru, ka Maskavai vajadzēja pārņemt kontroli pār Krimu, jo esot bijušas nopietnas bažas par pussalas iedzīvotāju drošību pēc pērn februārī notikušās varas maiņas Kijevā. Kremļa pārstāvis Krimas valdības locekļiem un parlamentāriešiem izsniedza goda rakstus par viņu "ieguldījumu Krimas atkalapvienošanā ar Krieviju", vēsta Radio Brīvā Eiropa.Pirmdienas rītā visās Krimas skolās notika īpaša mācību stunda ar nosaukumu Krievija un Krima - kopīgais liktenis. Simferopoles galvenajā laukumā tika rādīts teatrāls uzvedums par Krimas pievienošanu Krievijai. Tam sekoja koncerts, kurā uzstājās populāri izpildītāji, arī par Kremļa lakstīgalu dēvētais dziedātājs Oļegs Gazmanovs, kuram pērn tika liegta iebraukšana Latvijā.Laikraksts RBK vēsta, ka Krimas aneksija Krievijai izmaksājusi vismaz 124,7 miljardus rubļu (1,89 miljardus eiro). Savukārt izdevums_ Komsomoļskaja pravda _raksta, ka līdz 2020.gadam Krimā ieguldīs vēl 681 miljardu rubļu (10,33 miljardus eiro).Visu rakstu lasiet laikraksta Diena otrdienas, 17.marta, numurā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

ISW: Krievija pulcē grupējumu Harkivas virzienam

Krievija turpina veidot savu ziemeļu grupējumu, kas varētu atkal uzbrukt Ukrainas ziemeļaustrumiem, tostarp Harkivai, tomēr Krievijai pagaidām nav spēku pilsētas sagrābšanai, uzskata ASV Kara studi...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits