Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Kuveitas parlaments atbalsta nāvessodu par Dieva nolādēšanu

Kuveitas parlaments ceturtdien pirmajā balsojumā apstiprinājis labojumus valsts krimināllikumā, nosakot nāvessodu par Dieva, pravieša Muhameda vai viņa sievu nolādēšanu.

Par labojumiem nobalsoja 46 parlamenta locekļi, tostarp valdības ministri. Tomēr, lai labojumi stātos spēkā, tie vēl jāapstiprina parlamenta otrajā balsojumā, kas notiks tuvāko divu nedēļu laikā, un valdībā.

Pret labojumiem balsoja četri šiītu parlamenta locekļi un viens šiītiem lojāli noskaņots jurists atturējās. Vēl divi parlamenta locekļi atteicās balsot. Parlamentā pārstāvētie šiīti pieprasīja, lai jaunie labojumi nosaka nāvessodu arī personām, kas nolādējušas šiītu 12 godātos imamus, bet parlaments, kura vairākumu veido sunnīti, šo priekšlikumu noraidīja.

Solis pretī sodu pastiprināšanai par reliģiska rakstura noziegumiem sperts pēc tam, kad pagājušajā mēnesī Kuveitas varasiestādes arestēja mikroblogošanas vietnes Twitter lietotāju šiītu, kurš bija nolādējis pravieti Muhamedu un viņa sievas. Aizdomās turamais ir aizturēts līdz tālākai izmeklēšanai un tiesai.

Šiīti veido aptuveni trešo daļu no valsts iedzīvotāju kopējā skaita. Šiītu un sunnītu starpā vērojama spriedze, kas pēdējā laikā uzliesmojusi, atspoguļojot nesaskaņas abu islāma novirzienu starpā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits