Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Laikraksts: Irākiešu migranti pamet Somiju, lai atgrieztos mājās

Oktobrī, lai atgrieztos mājās, Somiju pameta 78 migranti no Irākas, bet novembrī 111, vēsta laikraksts _Helsinki Times, _norādot, ka daļa Somiju pamet, jo tā nav "tāda, kādu cilvēku kontrabandisti solīja", bet citi atgriežas, jo drošības situācija viņu apdzīvotajā reģionā ir uzlabojusies.   

Laikraksts gan norāda, ka kopumā aizceļojušie ir salīdzinoši mazs skaits salīdzinot ar tiem, kas ierodas Somijā.

Žurnāls SestDiena jau rakstīja par pieredzēto patvēruma meklētāju izmitināšanas centrā pie Helsinkiem.

Kāds no laikraksta uzrunātajiem bēgļiem, kurš grasās pamest Somiju, norādīja, ka vēlas pamest valsti, jo tā neatbilst viņa gaidām - neapmierina vietējais ēdiens un cilvēku neaktivitāte. Tāpat daļa ekonomisko migrantu izvēlas atgriezties savā dzimtenē, jo sapratuši, ka patvēruma meklētāju izskatīšanas process ir pārāk ilgs kā arī ģimeņu apvienošana nenotiek tik viegli, kā kontrabandisti solījuši.

Migrantiem pamest Somiju un atgriezties mītnes valstī palīdz Starptautiskā migrācijas organizācija (International Organization for Migration).

Top komentāri

aha
a
laba ilustrācija tam, ka tie nav bēgļi, bet pabalstu mednieki!
Nostradamuss
N
Ne, re! Biežāk jārunā par to, ka visu šo putru tādos apmēros ir ievārījuši tieši kontrabandisti (un ES politiķi, kas ar viņiem ir "daļā"), nevis kaut kāds mistisks karš. Protams, ka šie "bēgļi" ir nevis bēguši no "kara", bet gan meklējuši leiputriju. Tikai leiputrijas nav nekur - ne Vācijā, ne Zviedrijā, ne Somijā. Pieļauju, ka no Latvijas viņi būs prom vēl ātrāk. Jo ja būtu kara, posta un bada nomocīti, tad neapmierinātība ar vietējo ēdienu un vietējo ļaužu "neaktivitāti" nebūtu par iemeslu, lai atgrieztos tajā pašā savā dzimtenē, no kuras vēl nesen tā bēga, ka pilnīgi lūdz politisko patvērumu citā valstī.
ha
h
parazītiem nekrīt nauda no gaisa, tātad slikta Somija! un ko šie cerēja? ka Somijā nevien snestrādā, bet naudu vienkārši izdala, cik pieprasa??? bija vērts maksāt USD 8000, lai aplaustos! pieredze maksā naudu!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits