Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Latvija un 74 citas valstis apņemas stiprināt enerģētikas sadarbību

Ceturtdien Enerģētikas Hartas Ministru Konferencē Hāgā, Nīderlandē pārstāvji no 75 pasaules valstīm, tostarp Latvijas, parakstīja Starptautisko Enerģētikas Hartu, tādējādi apliecinot gatavību stiprināt enerģētikas sadarbību šo valstu starpā, portālu Diena.lv informēja Ekonomikas ministrijā (EM). 

Enerģētikas harta kalpo par ilgtermiņa sadarbības modeli starptautiskās sadarbības enerģētikas sektorā veicināšanai, īpaši pievēršoties ciešāku saišu nodrošināšanai starp Austrumiem un Rietumiem, kas ir svarīgi arī Latvijai. Enerģētikas harta sastāv no trīs dokumentu (Eiropas Enerģētikas hartas politiskās deklarācijas, Enerģētikas hartas nolīguma un Protokola par energoefektivitāti) kopuma. Latvija ir pilntiesīga Enerģētikas Hartas procesa dalībniece kopš tās pirmsākumiem un ir pievienojusies visiem trīs dokumentiem. 

Latvijas Republikas vārdā deklarāciju parakstīja Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra pienākumu izpildītājs Jurijs Spiridonovs. Enerģētikas Hartas ministru konferencē Hāgā Spiridonovs uzsvēra investīciju nosacījumu pārredzamību enerģētikas sektorā, tajā skaitā investīciju nepieciešamību ilgtspējīgai enerģijai, kā arī ir vērsa uzmanību nepieciešamībai stiprināt enerģētisko drošību. 

Latvijas nozīmīgākais ieguvums no dalības Starptautiskajā Enerģētikas Hartā ir iespēja stiprināt valsts enerģētisko drošību, kā arī veicināt caurspīdīgumu starptautiskajos noteikumos enerģētikas jomā. Vienlaicīgi kopīgi ar citām valstīm ir iespējas attīstīt sadarbību energoefektivitātes pasākumos, lai celtu valstu konkurētspēju un mazinātu enerģētikas sektora ietekmi uz vidi. 

Ņemot vērā, ka kopš Eiropas Enerģētikas hartas politiskās deklarācijas parakstīšanas brīža 1991.gadā pagājuši jau 24 gadi, līdz šim spēkā esošā Enerģētikas Harta bija tehniski un morāli novecojusi. Līdz ar to tika pieņemts lēmums to modernizēt atbilstoši mūsdienu enerģētikas prioritātēm. Darbs pie Starptautiskās Enerģētikas hartas modernizācijas noritēja visu 2014. gadu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits