Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Latvijai nākamo divu gadu laikā varētu nākties papildu uzņemt 526 bēgļus

Eiropas Komisijas (EK) prezidenta Žana Kloda Junkera rīt gaidāmajā piedāvājumā, kas tiks izteikts Eiropas Parlamentā, būs paredzēts, ka Latvijai nākamo divu gadu laikā varētu nākties papildu 250 personām vēl uzņemt 526 bēgļus, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

EK formālu lēmumu vēl nav pieņēmusi, un tas ir gaidāms rīt, 9.septembrī. Tāpat zināms, ka par katru uzņemto bēgli no Eiropas Savienības (ES) valsts saņemtu 6000 eiro. Junkera priekšlikums vēl tiks apspriests 14.septembrī ES iekšlietu ministru ārkārtas sanāksmē. Ja vienošanās netikšot panākta iekšlietu ministru sanāksmē tad, iespējams, par to notiks ES līderu sanāksmē, kas varētu tikt sasaukta vēlāk.

EK jaunais iespējams piedāvājums būšot sabalansētāks, līdz ar to Baltijas valstīm būšot jāuzņem mazāk bēgļi nekā bija iepriekš publiski izskanējis.

Jau ziņots, ka Ministru prezidente Laimdota Straujuma (Vienotība) šorīt Latvijas Televīzijas raidījumā Rīta Panorāma norādīja, ka ir visai reāli, ka Latvijai būs jāuzņem vairāk bēgļu nekā līdz šim plānotie 250. Taču, lai runātu par lielāku bēgļu skaitu, viņai būšot nepieciešams koalīcijas mandāts.

Kā ziņots, EK prezidents Junkers gatavojas rīt nākt klajā ar prasību ievērojami palielināt to patvēruma meklētāju skaitu, kuri sadalāmi pa visām ES dalībvalstīm. Junkera projekts paredzot uz citām dalībvalstīm pārvietot 160 000 patvēruma meklētāju, kas šobrīd ieradušies Itālijā, Grieķijā un Ungārijā. Iepriekš ES valstu un valdību vadītāji vienojās, ka dalībvalstis nākamajos gados varētu uzņemt 60 000 bēgļu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits