Laika ziņas
Šodien
Migla
Rīgā 0 °C
Migla
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Lietuva ierosina ES izveidot tribunālu Krievijas un Baltkrievijas līderu tiesāšanai par karu Ukrainā

Lietuvas Tieslietu ministrija ierosinājusi Eiropas Savienībā (ES) izveidot īpašu tribunālu, lai nodrošinātu, ka Krievijas un Baltkrievijas līderi tiek tiesāti par karu Ukrainā.

"Īpašs tribunāls būtu efektīvs mehānisms, lai pārvarētu juridiskos šķēršļus saistībā ar nepieciešamo ANO Drošības padomes rezolūciju par procesa sākšanu Starptautiskajā krimināltiesā, kā arī nacionālajām pirmstiesas izmeklēšanām, balstoties universālajā jurisdikcijā," teikts tieslietu ministres Evelīnas Dobrovoļskas paziņojumā.

Otrdien viņa nosūtījusi vēstuli ar 'šādu ierosinājumu ES tieslietu komisāram Didjē Reindersam un pārējo ES dalībvalstu tieslietu ministriem.

"Šis agresijas noziegums pārkāpj starptautiskās sabiedrības pamatprincipus neizmantot bruņotu spēku, cienīt valstu suverenitāti un teritoriālo neatkarību, tāpēc ie nepieciešama starptauriska atbilde," norādījusi Dobrovoļska.

"Mēs nostiprinām starptautisko sadarbību un cenšamies ar visiem iespējamajiem līdzekļiem un juridiskajiem mehānismiem īstenot valstu saistības atbilstoši starptautiskajām tiesībām un nodrošināt Krievijas un Baltkrievijas režīmu kriminālatbildību," sacīts paziņojumā.

Izveidot starptautisku Ukrainas kara noziegumu tribunālu pagājušajā nedēļā ierosināja Ukrainas valdība.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Makrons brīdina, ka Eiropa "ir mirstīga"

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits