Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Makrona vizītes laikā Ķīna un Francija paraksta vienošanās 15 miljardu dolāru vērtībā

Francijas prezidenta Emanuela Makrona vizītes laikā Ķīna un Francija parakstīja līgumus 15 miljardu dolāru vērtībā, trešdien preses konferencē paziņoja Ķīnas valdības amatpersona.

Vienošanās tika slēgtas tādās jomās kā aeronautika, enerģētika un lauksaimniecība. Tāpat 20 Francijas uzņēmumi saņēma atļauju eksportēt mājputnus, liellopu gaļu un cūkgaļu uz Ķīnu.

Tāpat Ķīnas prezidents Sji Dzjiņpins trešdien paziņojis, ka Makrona vizīte laikā, kad starp Pekinu un Vašingtonu nerimst tirdzniecības karš, veicinās multilaterālismu un brīvo tirdzniecību.

Pēc uzņemšanas ceremonijas Pekinas Tautas sapulču pilī Sji norādīja, ka abu līderu tikšanās esot "signāls pasaulei par nelokāmu atbalstu multilaterālismam un brīvajai tirdzniecībai, kā arī par kopīgu darbu atvērtas ekonomikas veidošanā".

Savukārt Makrons norādīja, ka Ķīnai un Eiropas Savienībai (ES) jāveido "stabila sadarbība pasaules lielajos jautājumos", jo "pasaule kļūst arvien nestabilāka".

"Prioritāte ir sadarbība starp mūsu uzņēmumiem, attīstot piekļuvi tirgum," piebilda Makrons.

Savu trīs dienu ilgo vizīti Ķīnā Francijas prezidents iesāka ar paziņojumu, ka ES un Pekina esot panākušas vienošanos par cīņu pret tādu lauksaimniecības preču viltošanu kā vīns un siers. Trešdien sekos arī citu līgumu parakstīšana.

Abu valstu līderi trešdien nākuši klajā arī ar kopīgu paziņojumu, ka Parīzes klimata vienošanās, no kuras šonedēļ izstājušās ASV, ir neatgriezeniska.

Kopīgajā paziņojumā, kas izplatīts pēc Sji un Makrona tikšanās, teikts, ka abi līderi atkārtoti pauduši "stingru atbalstu Parīzes līgumam, kuru viņi uzskata par neatgriezenisku procesu un kompasu stingrai rīcībai" klimatu pārmaiņu ierobežošanā.

ASV tieši nepieminot, Makrons izteicās, ka "nožēlo citu izdarīto izvēli" izstāties no Parīzes vienošanās.

 

Top komentāri

re kā
r
Emanuels Lukašenko vai Aleksandrs Makrons ir līdzīgi ne tikai iekšpolitikā, bet arī ārpolitikā.
Komunistu nauda smird
K
"Je suis maoïste" (C) makrons https://www.lexpress.fr/actualites/1/politique/revolution-culturelle-macron-multiplie-les-references-aux-maoistes_1885713.html
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits