Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Māksla kļūst par bagātnieku iecienītāko kaislību, pārspējot dārgus vīnus un auto

Mākslas un dārgakmeņu izsoles allaž vilinājušas bagātniekus ar iespējām iegūt savā īpašumā kādu ekskluzīvu retumu. Tomēr šonedēļ pārsisti visi līdzšinējie izsoļu rekordi, ieguldot mākslā un briljantos rekordlielu naudu, piektdien vēsta laikraksts Diena. Britu mākslinieka Frānsisa Bēkona darbs Luciāna Freida trīs studijas pārdots par 142,4 miljoniem dolāru (74,76 miljoni latu), kļūstot par visu laiku dārgāko mākslas darbu, par rekordlielu summu - 83 miljoniem dolāru (43,4 miljoni latu) - izsolīts arī briljants Rozā zvaigzne.

Laikā, kad bagātie kļūst arvien bagātāki, mākslas darbi un dārglietas kļūst par iecienītu alternatīvu investīciju veidu, kur ieguldīt milzu bagātības. Lielais pieprasījums pēc šīm lietām liek ekspertiem lēst, ka pasaules turīgākie cilvēki gatavi ieguldīt vairāk naudas investīcijās, kas pašiem nes prieku un pie reizes grezno mājokli.Kā vēsta nekustamā īpašuma kompānijas Knight Frank 2013.gada ziņojums par bagātību, tēlotāja māksla ir "iecienītākā investīcija kādā kaislībā" to indivīdu vidū, kuru aktīvi pārsniedz 30 miljonus dolāru. Mākslas darbi bagātnieku iekārojamāko pirkumu vidū pārspēj vīnus, pulksteņus, greznus automobiļus un sporta komandas. Piektā daļa ziņojumā aptaujāto privāto banķieru un konsultantu atzina, ka viņu klienti 2012.gadā palielinājuši ieguldījumus mākslā.Eksperti izsoļu namos to dēvē par jaunu ēru. "Kopš recesijas bagātie kļuvuši bagātāki, kamēr vidusšķiras algas vairāk stagnē," žurnālam Forbes uzsvēra Tomass Gelbraits no interneta izsoļu nama Paddle8. Pēdējos gados ir neierasti augsta aktivitāte tieši dārgāko mākslas darbu tirgū, turklāt miljoniem vērtos darbus esot daudz vieglāk pārdot nekā lētākos.Visu rakstu lasiet laikrakstā Diena piektdien, 15.novembrī!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Makrons brīdina, ka Eiropa "ir mirstīga"

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits