Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Meklē zemūdens aparātu, kas devās uz Titāniku

ASV Krasta apsardze intensīvā operācijā Atlantijas okeānā ap 700 kilometru attālumā no Ņūfaundlendas cenšas atrast zemūdens aparātu, kas pazuda ekspedīcijas laikā pie nogrimušā Titānika vraka, vēsta BBC.

Uzņēmums OceanGate Expeditions, kam pieder zemūdens aparāti, ko izmanto ekspedīcijās dziļos ūdeņos, pirmdien apstiprināja medijiem, ka tai pieder zemūdens aparāts Titan, kura meklēšanas operācija uzsākta.

OceanGate Expeditions padomnieks Deivids Konkenons pavēstīja Associated Press, ka sakari ar zemūdens aparātu pārtrūkuši svētdienas rītā pēc vietējā laika. Tajā bija skābekļa rezerves 96 stundām.

ASV Krasta apsardze paziņojusi, ka zemūdens aparātā atrodas pilots un četri pasažieri, raksta AFP. Aparāta meklēšana tiekot veikta no ASV un Kanādai piederošiem kuģiem un lidmašīnām. Ūdenī izmestas hidroakustiskās bojas, ko var izmantot novērošanai līdz 3962 metru dziļumam. Otrdien reģionā ieradās kuģis, kas aprīkots ar no attāluma vadītiem zemūdens aparātiem, ko var izmantot meklēšanai lielā dziļumā.

Krasta apsardze arī vēsta, ka kuģis Polar Prince, no kura tika palaists zemūdens aparāts Titan, zaudēja ar to sakarus aptuveni stundu un 45 minūtes pēc tam, kad Titan sāka iegrimšanu, lai nokļūtu pie Titānika vraka, kas atrodas 3800 metru dziļumā. Ekspedīcijas maksa katram no dalībniekiem ir 250 tūkstoši dolāru. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits