Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

NATO sākusi papildu karavīru izvietošanu Kosovā

NATO trešdien sākusi izvietot papildu karavīrus Kosovā, lai pirms 6.maijā gaidāmajām Serbijas parlamenta, reģionālo un pašvaldību vēlēšanām novērstu potenciālos nemierus Kosovas ziemeļos.

Trešdien armijas lidostā 15 kilometrus uz dienvidrietumiem no Prištinas nolaidās lidmašīna ar aptuveni 250 vācu karavīriem, un tuvāko dienu laikā gaidāmi ierodamies vēl citi. "Izvietošana tiks izplānota līdz pirmdienai," žurnālistiem paziņoja NATO vadīto Kosovas bruņoto spēku (KFOR) preses pārstāvis Marks Stammlers.

Kopumā tiks ievietoti aptuveni 550 vācu un 150 austriešu karavīri, informēja preses pārstāvis, piebilstot, ka KFOR komandieri pieprasījuši svaigus papildspēkus. NATO komandieri Kosovā uzskata, ka spriedze valstī sasniegusi augstāko līmeni, kas arī ir iemesls karavīru izvietošanai, norādīja Stammlers.

Kosovas ziemeļos dzīvojošie serbi gatavojas piedalīties Serbijas vēlēšanās, ko Priština uzskata par nepieņemamu un jau draudējusi izmantot visu likumīgo spēku, lai to nepieļautu. Sevišķi liela spriedze valda Mitrovicā, kas pagātnē bieži kļuvusi par vardarbīgu sadursmju vietu, vietējiem serbiem atsakoties atzīt albāņu valdību Prištinā.

Kosova neatkarību vienpusēji pasludināja 2008.gadā, taču Serbija joprojām to uzskata par savas teritorijas sastāvdaļu, lai gan Kosovas neatkarību atzinušas vairāk nekā 80 valstis, tostarp ASV un 22 no 27 ES dalībvalstīm.

KFOR Kosovā izvietoti kopš 1998.-1999.gada konflikta un pašreiz sastāv no aptuveni 6200 karavīriem no 29 valstīm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits