Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +22 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 3. jūnijs
Ineta, Inta, Intra

Nodokļu izmaiņu dēļ ārvalstu bagātnieki pamet Šveici

Gandrīz puse Cīrihes kantonā, kas tiek uzskatīts par Šveices finanšu centru, dzīvojošo ārvalstu bagātnieku pēdējos divos gados pametuši reģionu, jo tikusi atcelta virkne nodokļu atvieglojumu, kas iepriekš pievilināja tos ārvalstu miljonārus, kuriem savā dzimtenē nodokļos būtu jāatdod lielākā daļa nopelnītā.

No 201 ārvalstnieka, kas Cīrihē mitinājās 2009. gada sākumā, kad kantona pašvaldība atcēla vairākus nodokļu atvieglojumus, 97 pārcēlušies uz vietām, kur ir viņu maciņam izdevīgāki nodokļu noteikumi, atsaucoties uz Cīrihes nodokļu dienestu, vēsta The Local.

Aizbraucēju dēļ reģions pagājušajā gadā nodokļu veidā nav ieguvis 12,2 miljonus franku (6,3 miljoni latu), tomēr tos esot kompensējuši palicēji, kuri tagad maksā krietni augstākus nodokļus.

Alpu valsts valdība nereti saņēmusi pārmetumus no kaimiņvalstīm un saviem pilsoņiem par nodokļu sistēmu, kuras dēļ daudzi ārzemju bagātnieki izvēlējušies Šveici par savu pastāvīgo dzīvesvietu. Viņu vidū ir bijušais Formula 1 čempions vācietis Mihaels Šūmahers un britu mūzikas leģenda Fils Kolinss.

Šomēnes Šveices parlamenta augšpalāta apstiprināja likumprojektu, kas nosaka augstākas nodokļu likmes aptuveni 5000 valstī mītošajiem ārvalstu miljonāriem. Tā pieņemšanu apakšpalātā var bloķēt sociālisti, kuri vēlas pavisam atcelt nodokļu atvieglojumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits