Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Svētdiena, 16. jūnijs
Justīne, Juta

Olands priekšvēlēšanu kampaņai iztērējis 21,8 miljonus eiro

Francijas prezidents Fransuā Olands savai priekšvēlēšanu kampaņai iztērējis gandrīz 21,8 miljonus eiro (15,3 miljonus latu), kas ir lielākā summa, kādu iztērēja kāds no aprīlī un maijā notikušo prezidenta vēlēšanu kandidātiem, liecina otrdien publiskotie oficiālie dati.

Tomēr no vēlēšanu uzvarētāja daudz neatpaliek arī bijušais prezidents Nikolā Sarkozī, kura kampaņai tika iztērēti 21,3 miljoni eiro (aptuveni 15 miljoni latu).

Francijas likumi, kas regulē vēlēšanu kampaņu finansējumu, paredz, ka valsts atlīdzinās abiem politiķiem daļu no vēlēšanu kampaņā izlietotās naudas, proti, līdz pat 18,69 miljoniem eiro (13,1 miljonam latu).

Francijas likumi ierobežo prezidenta priekšvēlēšanu kampaņu finansējumu līdz 39,4 miljoniem eiro (27,7 miljoniem latu) uz vienu kandidātu un nosaka, ka kandidātiem, kas vēlēšanās pārvarējuši piecu procentu barjeru, valsts var atmaksāt 47,5% no kampaņai iztērētās summas.

Vispieticīgākā prezidenta priekšvēlēšanu kampaņa bija 71 gadu vecajam ekscentriskajam pensionētajam ierēdnim Žakam Šemino, kurš iztērēja tikai 499 tūkstošus eiro (aptuveni 350 tūkstošus latu).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits