Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

papildināts (15:16) - Rasmusens: Neviens nevēlas militāru iejaukšanos Eiropā

NATO ir gatava spert visus nepieciešamos soļus kolektīvās drošības garantēšanai, lai neviena alianses dalībvalsts neciestu Krievijas potenciālās rīcības dēļ, otrdien neilgi pirms NATO valstu ārlietu ministru sanāksmes sākuma teica NATO ģenerālsekretārs Andress Fogs Rasmusens.

"Esam gatavi spert nepieciešamos soļus kolektīvās drošības stiprināšanai, lai neviena no alianses dalībvalstīm neciestu no iespējamas agresijas," iezīmējot vienu no galvenajiem sanāksmes tematiem, teica NATO ģenerālsekretārs.

Viņš pastāstīja, ka tiek izvērtēta arī aizsardzības plānu atjaunošana, militāro mācību paplašināšana un "atbilstoša spēku izvietošana", ar to domājot NATO valstu karavīru bāzu izvietošanu dažādās valstīs.

"Krievijas agresija pret Ukrainu pašos pamatos izmaina Eiropas drošības situāciju un rada nestabilitāti tieši pie NATO robežām," izteicās alianses ģenerālsekretārs.

Tāpat alianses ārlietu ministri spriedīs par attiecību pārskatīšanu ar Krieviju. "Tās darbības ir nepieņemamas, Krievija ir pārkāpusi noteiktos principus sadarbībai ar NATO. (..) Tāpēc mēs vairs nevaram turpināt dzīvot tāpat kā iepriekš," pauda Rasmusens. 

Viņš atkārtoti uzsvēra, ka saistībā ar situāciju Ukrainā nav guvis apliecinājumu Krievijas solījumam atvilkt karaspēka daļas no Ukrainas pierobežas.

"Manā rīcībā diemžēl nav tādas informācijas," sacīja Rasmusens.

Viņš arī piebilda, ka labākā konflikta risināšanas forma ir politisks un diplomātisks dialogs un NATO vienmēr "tur atvērtas durvis", jo neviens nevēlas pieredzēt jaunas militāras konfrontācijas draudus.

1. un  2.aprīlī Briselē notiek NATO dalībvalstu ārlietu ministru sanāksme, kurā piedalīsies arī Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (Reformu partija). Sanāksmes uzmanības centrā būs kolektīvās aizsardzības stiprināšana, atbalsts Ukrainai, sadarbības ar Krieviju iesaldēšana, kā arī gatavošanās Velsas samitam, kas notiks  4. un 5.septembrī Lielbritānijā.

Pievienotas 3. un 4.rindkopas

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits