Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

Par Ukrainas premjeru ievēlēts Groismans

Ukrainas Augstākā rada ceturtdien balsojumā par premjerministru ievēlējusi līdzšinējo parlamenta spīkeru Volodimiru Groismanu.Uzrunā pirms uzticības balsojuma Groismans kā galvenos trīs draudus Ukrainai nosauca "korupcija, valsts pārvaldes neefektivitāte, populisms".

Jau iepriekš atbalstu viņam solīja Augstākās radas Tautas frontes un Petro Porošenko bloka frakcijas, kuru rokās bija arī iepriekšējās valdības vadība. Līdzšinējais premjers Arsanijs Jaceņuks par demisiju paziņoja 10.aprīlī.

"Izdarījis visu stabilitātei un kursa pārmantojamībai, paziņoju par lēmumu nodot Ukrainas valdības vadītāja pienākumus un atbildību," sacīja Jaceņuks.

"Manu lēmumu ir diktējuši vairāki iemesli: politiskā krīze valstī ir izraisīta mākslīgi, vēlme mainīt vienu personu ir padarījusi aklus politiķus un paralizējusi viņu vēlmi panākt reālas pārmaiņas valstī, valdības maiņas process ir pārvērties par neprātīgu skrējienu uz vietas, krīzes autori ir kļuvuši par apstākļu ķīlniekiem, padarot par ķīlniekiem mūs visus; valdību, sabiedrību, valsti," teica demosoionējušais Ukrainas premjers.

Ar Jaceņuka darbību jau ilgstoši nebija apmierināts Valsts prezidents Petro Porošenko un arī sabiedrotie Rietumos.

Analītiķi gan pieļāvuši, ka arī jaunās valdības mūžs nebūs ilgs un patiesais risinājums izejai no ilgstošās politiskās krīzes var izrādīties parlamenta pirmstermiņa vēlēšanas jau tuvākajos mēnešos.

Jāatgādina, ka politiskā neskaidrība un pārāk lēnie centieni apkarot korupciju Ukrainā kalpoja par pamatu SVF lēmumam apturēt 17,5 miljardu dolāru (15,3 miljardi eiro) vērto finansiālās palīdzības programmu, kas tika uzsākta pērn, lai glābtu valsts pussabrukušo ekonomiku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits