Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Pāvests saistībā ar pedofīlijas skandālu atstādina Paragvajas bīskapu

Pāvests Francisks ceturtdien atstādinājis no amata Paragvajas bīskapu Rohelio Livjeresu Plano, kurš apsūdzēts par pedofilijā aizdomās turēta priestera aizsargāšanu. Vatikāns paziņoja, ka Sjudadas del Estes bīskapa atlaišana bijis "sāpīgs lēmums, kas pieņemts nopietnu pastorālu iemeslu dēļ".

Lēmums tika pieņemts pēc Vatikāna delegācijas vizītes Paragvajā. Delegācijai bija uzticēts izmeklēt šo lietu, kas nopietni saspīlējusi attiecības Paragvajas augstāko garīdznieku starpā.

Livjeresa Plano kolēģi viņu publiski apsūdzēja par palīdzības un atbalsta sniegšanu argentīniešu priesterim, kurš apsūdzēts seksuālos noziegumos.

Vatikāna paziņojumā norādīts, ka smagais lēmums par bīskapa atstādināšanu pieņemts, domājot par lielāku labumu - Sjudadas del Estes baznīcas un Paragvajas episkopālās kopienas vienotību.

Argentīniešu priesteris Karloss Urotigoitijs, pateicoties Livjeresa Plano atbalstam, kļuvis par otro augstāko diecēzes garīdznieku, lai gan viņš apsūdzēts par seksuālu uzmākšanos nepilngadīgajiem, kamēr kalpojis ASV Pensilvānijas štatā. Amerikāņu diecēze, kurā viņš strādāja, publiski nodēvēja viņu par "nopietnu draudu jauniem cilvēkiem".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits