Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Pazemina Ķīnas un Lietuvas attiecību līmeni

Lietuvas valdība izteikusi nožēlu par Ķīnas lēmumu pazemināt savstarpējo diplomātisko attiecību līmeni, taču uzsvērusi, ka Lietuvai, kas turpina ievērot vienas Ķīnas politiku, ir tiesības padziļināt attiecības ar Taivānu, vēsta Deutsche Welle.

Ķīna par diplomātisko attiecību ar Lietuvu reducēšanu līdz pilnvarotā lietveža līmenim paziņoja svētdien. Ķīnas valsts raidorganizācija CCTV informēja, ka šāds solis sperts kā atbilde uz Taivānas pārstāvniecības atvēršanu Viļņā pagājušajā nedēļā.

"Ķīnas valdība ir pazeminājusi diplomātisko attiecību līmeni starp abām valstīm, (..) šādi aizstāvot savu suverenitāti un starptautisko attiecību pamatprincipus. Lietuvas valdībai jāuzņemas atbildība par visām sekām, kas no tā izriet," teikts Ķīnas Ārlietu ministrijas paziņojumā.

Ķīna uzskata pašpārvaldīto salu par savu provinci un uzsver, ka plāno to apvienot ar valsts pamatteritoriju, nepieciešamības gadījumā pat izmantojot spēku. Atbilstoši Pekinas realizētajai vienas Ķīnas politikai tā prasa valstīm, ar kurām atrodas diplomātiskajās attiecībās, neuzturēt oficiālas politiskās attiecības ar Taivānu. Taivānas pārstāvniecības Eiropā un ASV izmanto Taibei pilsētas nosaukumu. Ķīnas paziņojumā par Lietuvu uzsvērts, ka Taivāna nekad nav bijusi valsts un Lietuva radījusi "sliktu precedentu, nodibinot ar to diplomātiskās attiecības vēstnieku līmenī". Ķīna arī pieprasījusi Lietuvai "nekavējoties izlabot tās pieļauto kļūdu".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits