Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Pēc 28 gadu bēguļošanas notverts Ķīnas "Džeks Uzšķērdējs"

Ķīnā aizturēts 52 gadus vecais Gao Čonjons, kuru tur aizdomās par 11 sieviešu izvarošanu un nogalināšanu. Vīrietis, kurš nodēvēts par Ķīnas Džeku Uzšķērdēju, bēguļojis teju trīs dekādes, vēsta CNN. Vīrietis identificēts ar no jauna veiktu DNS analīžu palīdzību. Uzbrucēja mērķis bijušas jaunas sievietes, kuras tērpušās sarkanās drēbēs.

Vīrietis noskatīto upuri izsekojis līdz mājām, kur izvarojis un nogalinājis, bieži vien pārgriežot upurim rīkli, liecina Ķīnas valsts medijos publicētā informācija. Slepkava pēc tam arī nereti sakropļojis upura mirstīgās atliekas. Slepkavas jaunākais upuris bija vien astoņus gadus veca meitenīte.Valsts mediji ziņo, ka Čonjons atzinis savu vainu 11 slekpavībās laika periodā no 1988. līdz 2002.gadam. Vietējās varasiestādes par informāciju, kas palīdzētu notvert slepkavu, toreiz izsludināja 200 tūkstošu juaņu jeb vairāk nekā 26 tūkstošu eiro lielu atlīdzību. Aizturēto galu galā iegāza nevis paša noziegumi, bet radinieka pārkāpumi. Nesen par sīkiem noziegumiem aizturēts viņa tēvocis, kura DNS datubāzē uzrādījās kā ļoti līdzīgs tiem paraugiem, kas ievākti no nozieguma vietām, kur tika nogalinātas sievietes. Policija noprata, ka ilgi meklētais slepkava varētu būt kāds no aizturētā vīrieša radiniekiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

ASV mediji: Izraēla veikusi triecienus Irānā

Irānas valsts mediji piektdienas rītā ziņo par sprādzieniem Isfahānas provincē valsts centrālajā daļā, bet ASV mediji atsaucas uz amatpersonu teikto, ka Izraēla veikusi atbildes triecienus Irānai.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits