Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Plūdos Indijā, Nepālā un Bangladešā vairāk nekā 200 cilvēki miruši un miljoniem evakuējušies

Musonu lietusgāžu izraisītajos plūdos Indijā, Nepālā un Bangladešā miruši vairāk nekā 200 cilvēku, kā arī evakuēti miljoniem iedzīvotāji. Plūdi traģiski skāruši arī Indijas Kazirangas nacionālo dabas parku, kurā gājuši bojā vairāk nekā 100 savvaļas dzīvnieku, ieskaitot vismaz astoņus Indijas degunradžus, kuru populācijai draud izmiršana, ziņo BBC.

Indijā Asama štatā pēdējo nedēļu laikā ir miruši vismaz 79 cilvēki. Plūdi skāruši ne tikai Indiju, bet arī apkārtējās valstis - Nepālā ziņots par 117 nāves gadījumiem, bet Bangladešā miruši vismaz 67 cilvēki. Kopumā plūdi skāruši aptuveni 2,6 miljonus cilvēku. 

Kā informē Indijas Kazirangas nacionālā parkā parka pārstāvis, plūdu dēļ miruši vismaz astoņi Indijas degunradži, kā arī desmitiem citu dzīvnieku, piemēram, brieži, bifeļi, dzeloņcūkas.

Dzīvnieku nāve saistīta gan ar noslīkšanu, gan ar cilvēku neuzmanību, dzīvniekiem bēgot no palu ūdeņiem un šķērsojot ceļus.

Kazirangas nacionālajā parkā, kas ir UNESCO pasaules mantojuma objekts, dzīvo vismaz 2400 Indijas degunradži. Tajā dzīvo pasaulē lielākās Indijas degunradžu populācijas, kas gadsimtu mijā saskārušās ar izzušanu. Šī gada musonu lietus dēļ, gandrīz 85% no nacionālā parka teritorijas atrodas zem ūdens, kā arī Asamas teritorijā applūduši simtiem ciemati.

Plūdi un zemes nogruvumi musonu laikā ir raksturīgi Indijas ziemeļaustrumiem, taču šogad tie notiek laikā, kad valstī spēkā ir ierobežojumi Covid-19 izplatības apturēšanai. Indijā ir reģistrēti 1 119 307 saslimšanas gadījumi ar jauno koronavīrusu, kas ir pasaulē trešais lielākais gadījumu skaits.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits