Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Putnu gripa Ķīnā atklāta vēl vienā provincē

Putnu gripas uzliesmojums Ķīnā svētdien atklāts vēl vienā provincē, no kuras saņemtas ziņas par diviem cilvēku inficēšanās gadījumiem.

"Ķīnas vidienē esošajā Henaņas provincē saņemtas ziņas par diviem jauniem H7N9 putnu gripas inficēšanās gadījumiem," vēsta oficiālā ziņu aģentūra "Siņhua". 

Līdz sestdienai, kad informācija par cilvēka inficēšanos ar putnu gripu tika saņemta no galvaspilsētas Pekinas, visi pārējie gadījumi bija reģistrēti Šanhajā vai tās kaimiņu provincēs. Kopumā Ķīnā ar putnu gripu inficējies jau 51 cilvēks, bet 11 inficētie miruši.

Tiek uzskatīts, ka cilvēki inficējušies no putniem, tomēr pastāv bažas, ka var notikt putnu gripas H7N9 paveida mutācija un tas kļūtu pārnēsājams no cilvēka uz cilvēku. Vairākās Ķīnas pilsētās sākta mājputnu masveida izkaušana.

Šanhajā aizliegta dzīvu mājputnu tirdzniecība, kā arī slēgti tirgi un aizliegta pasta baložu izmantošana un sacensības. Pasta baložu un dziedātājputnu audzēšana Ķīnā ir populārs hobijs. 

Ķīnas amatpersonas pagājušajā nedēļā paziņoja, ka visi saslimušie inficējušies kontaktā ar slimiem putniem un nav pierādījumu par putnu gripas vīrusa H7N9 paveida izplatīšanos no cilvēka uz cilvēku. Arī Pasaules Veselības organizācija apstiprinājusi šo slēdzienu. 

Savukārt Pasaules Dzīvnieku veselības organizācija ceturtdien paziņoja, ka putnu gripas H7N9 paveids izraisījis "ārkārtēju situāciju". 

"Mums ir darīšana ar gripas vīrusu, kam ir ļoti zema patogenitāte attiecībā uz mājputniem," bet kas var izraisīt smagu slimību, kad inficē cilvēku, norādīja Pasaules Dzīvnieku veselības organizācijas vadītājs. 

No Ķīnas veterinārajiem dienestiem saņemtā informācija liecina, ka inficētajiem putniem nav manāmas nekādas redzamas slimības pazīmes, tādēļ slimos putnus grūti pamanīt. 

Ķīnā sākta potenciālā vīrusa avota meklēšana.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits