Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Raisabiedrībai BBC pēc skandāliem nāksies atgūt sabiedrības uzticību

Lielbritānijas nodokļu maksātāju finansētajam sabiedriskajam medijam BBC būs jāatgūst britu uzticība pēc vairākiem skandāliem, kas satricinājuši vienu no pasaulē respektablākajām raidorganizācijām, uzskata eksperti un politiķi.

Pēc tikai divu mēnešu darba sestdien atkāpās BBC vadītājs Džordžs Entvistls. Viņš demisionēja, jo 2. novembrī BBC analītiskais raidījums Newsnight demonstrēja, kā vēlāk izrādījās, kļūdainu sižetu, kurā kāds savulaik vadošs konservatīvais politiķis tika apsūdzēts mazgadīgo seksuālā izmantošanā. «Kā BBC ģenerāldirektors esmu atbildīgs par visu saturu, tādēļ būtu godīgi, ja es atkāptos,» Dž. Entvistls paziņoja sestdien vēlu vakarā.

Šis skandāls uzliesmoja tikai dažas nedēļas pēc tam, kad oktobrī valstī populārākā komerctelevīzija ITV paziņoja, ka pirms gada mirušais viens no leģendārākajiem BBC raidījumu vadītājiem Džimijs Sevils aptuveni četrdesmit gadu ir bijis iesaistīts plašā pedofilijas tīklā un izvarojis desmitiem nepilngadīgu meiteņu.

Dž. Entvistls tika asi kritizēts par BBC novēloto reakciju uz ITV izplatīto informāciju, bet tad parādījās ziņas, ka neilgi pēc Dž. Sevila nāves Newsnight bija plānojis atklāt bijušās televīzijas zvaigznes pagātnes grēkus, tomēr nezināmu iemeslu dēļ iecere tikusi noslāpēta.

Daudzuprāt, Dž. Entvistls nespēja kontrolēt situāciju un paskaidrot raidorganizācijas kļūdas, tādēļ atkāpšanās ir bijusi pareizais solis. «Ir svarīgi, ka tiek atjaunota sabiedrības uzticība šai svarīgajai nacionālajai institūcijai,» Lielbritānijas kultūras ministri Mariju Milleri citē Reuters. «Tagad BBC ir nepieciešams pārgrupēties, lai nodrošinātu, ka tas spēj radīt augstākās šķiras ziņas un programmas.»

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits