Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Saūda Arābija atsāk gaisa triecienus Jemenai

Saūda Arābijas vadītā koalīcija trešdien atsāka uzlidojumus Jemenai pēc tam, kad huti nemiernieki ieņēma lielu armijas bāzi.

Gaisa triecieni tika atjaunoti tikai dažas stundas pēc tam, kad Saūda Arābija bija paziņojusi, kas tā pārtrauc uzlidojumus, jo operācijās izdevies iznīcināt lielāko nemiernieku militāro jaudu.

Jemenas prezidentam Abedrabo Mansuram Hadi lojālie spēki varēja bāzi atstāt, pirms tā krita nemiernieku rokās, pavēstīja amatpersonas, kas vēlējās palikt anonīmas.

Dažas stundas vēlāk apkaimes iedzīvotāji ziņoja par Saūda Arābijas vadītās koalīcijas uzlidojumiem bāzei.

Saūda Arābija un tās sunnītu sabiedrotie sāka gaisa triecienus Jemenas šiītu huti nemierniekiem 26.martā pēc tam, kad valsti bija spiests pamest tās prezidents.

Vietējais laikraksts ziņo arī par asām sadursmēm Adenā, kuru Hadi pirms aizbēgšanas uz Saūda Arābiju īslaicīgi pasludināja par savu galvaspilsētu.

Laikraksts vēsta, ka vietējie cīnītāji mēģina padzīt huti un viņu sabiedrotos no pilsētas Muallas rajona.

Saūda Arābijas vadītā koalīcija paziņoja, ka tās gaisa uzlidojumi veiksmīgi iznīcinājuši smagos ieročus un raķetes, kas bijušas huti nemiernieku un viņu sabiedroto rīcībā.

Tika vēstīts, ka koalīcija sāks jaunu operāciju fāzi, kurā centīsies sniegt atbalstu civiliedzīvotājiem un atturēt huti no turpmākām darbībām.

Paziņojums izraisīja spekulācijas par slepenu vienošanos, ko vairoja Hadi aizsardzības ministra atbrīvošana no gūsta dažas stundas vēlāk.

Saūda Arābija baidās, ka huti nemiernieku uzvaras iedrošinās tās reģionālo sāncensi Irānu, kuru tā apsūdz huti atbalstīšanā. Irāna to noliedz un aicinājusi sākt sarunas, lai atrisinātu Jemenas krīzi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits